in

Poklukar: Izjave Kacina so nespoštljive do zaposlenih v zdravstvu

Jelko Kacin je danes dejal, da so pričakovanja zdravstva o zaprtju nespodobna. Na to se je odzval minister za zdravje Janez Poklukar, ki pravi, da so Kacinove besede “nespoštljive do vseh zaposlenih v zdravstvu”. Minister je ob tem še dodal, da “vstopamo v zdravstvu v najtežje dni”.

Koordinator za logistični del cepljenja proti covidu-19 Jelko Kacin je danes dejal, da je nesprejemljivo in nespodobno, da zdravstvo pričakuje popolno zaprtje države, na drugi strani pa svojega načina dela ne zna prilagoditi potrebam ljudi, ki ure in ure čakajo, da bodo na vrsti za cepljenje.

pfizer

Na to izjavo se je odzval minister za zdravje Janez Poklukar. “Zdravstvo je na robu z zmogljivostmi, tako na primarni, sekundarni kot terciarni ravni. Izjave nacionalnega koordinatorja za cepljenje so nespoštljive do vseh zaposlenih v zdravstvu, ki v teh dneh izvajajo enormne napore,” je zapisal na Twitter profilu ministrstva za zdravje.

Dodal je, da v največji zdravstveni krizi v zgodovini Slovenije nudijo oskrbo vsem, ki jo potrebujejo. “Primarna raven deluje na več deloviščih hkrati, posledično smo zato v teh dneh priča tudi neprijetnostim, za kar se pacientom, ki so naleteli na tovrstne zagate, opravičujem. Hkrati se zahvaljujem vsem v zdravstvu, ki v teh dneh na bojnem polju bijejo, upam, zadnjo bitko s covidom. V naslednjih dneh in tednih nikomur v zdravstvu ne bo lahko, ne zaposlenim in ne pacientom,” dodaja Poklukar.

“V zdravstvu vstopamo v najtežje dni”

Minister ob tem prebivalke in prebivalce prosi za razumevanje in sodelovanje, “saj vstopamo v zdravstvu v najtežje dni. Brez odpovedovanja in zamejevanja družbenega življenja v naslednjih dneh ne bo šlo! Skupaj zmoremo!”

Na današnjo Kacinovo izjavo o pričakovanjih zdravstva se je že popoldne na Twitterju odzval tudi glavni epidemiolog v državi Mario Fafangel.