in

Po informacijah N1 zaradi nakupa lažnega covidnega potrdila odpuščen policist

Kriminalisti v različnih mestih po Sloveniji izvajajo preiskave zaradi suma gospodarske kriminalitete v zdravstvu. Izvedli so več hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Po informacijah N1 sta pridržana dva zdravnika, ki sta v zameno za denar izdajala lažna covidna potrdila. Koliko sta s tem zaslužila, še ni znano, neuradno pa naj bi bila protipravno pridobljena premoženjska korist precejšnja. Prav tako je policija po informacijah N1 odkrila tudi policista, ki si je priskrbel lažno covidno potrdilo. Zato so ga, tako naše neuradne informacije, iz policije tudi odpustili.

Kriminalisti so danes zjutraj po državi začeli izvajati operativne aktivnosti v preiskavi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Maribor. Pridržana sta dva osumljenca, neuradno pa so preiskave povezane s kršitvami v zdravstvu.

Preiskave so povezane z neupravičeno izdajo različnih potrdil, smo izvedeli neuradno. Po informacijah N1 sta lažna covidna potrdila glede prebolelosti in cepljenosti izdaja dva zdravnika. Koliko sta s tem zaslužila, še ni znano, je pa vsota po naših informacijah precejšnja.

Po Informacijah N1 je bil zaradi nakupa lažnega covidnega potrdila prav tako odpuščen policist.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije mariborske policijske uprave so danes zjutraj skupaj s kriminalisti policijskih uprav Ljubljana, Celje, Novo mesto, Murska Sobota, Kranj, in Nova Gorica začeli z izvajanjem operativnih aktivnosti na območju več policijskih uprav. Na podlagi sodnih odredb izvajajo več hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Iščejo dokaze o storitvi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic z elementi korupcije.

Predkazenski postopek poteka zoper večje število osumljenih oseb, pridržana pa sta dva osumljenca, so navedli na PU Maribor in dodali, da predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

V zvezi s čim tečejo preiskave, za zdaj ni znano, več bo znanega popoldne. Ob 14. uri je namreč sklicana izjava za javnost vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Bena Megliča.