in

Po 3. mesto. Zase, za navijače in za samozavest!

Na domačem dvoboju proti Slovaški je bilo 1. septembra 1:1, za Slovenijo je zadel Petar Stojanović. Foto: www.alesfevzer.com

Moramo kar konkretno zavrteti zvezno vrsto. Kurtić konec koncev tudi ni igral na prvi tekmi s Slovaki, pa smo bili na trenutke videti zelo dobro. Kar se tiče Jake Bijola, imamo igralce v zadnji vrsti, ki ga lahko uspešno nadomestijo. Miha Blažič je prvi kandidat za to. Razmišljam tudi o drugačni postavitvi, pa ne zato, da bi eksperimentiral, ampak da bi bili videti čim boljše,” je povedal selektor Matjaž Kek.

Slovenijo v četrtek ob 20.45 čaka gostovanje pri Slovaški v Trnavi, v nedeljo ob 15.00 pa še domača tekma v Stožicah s Ciprom. Zaradi zdravstvenih težav v reprezentanci ni Luke Zahovića, Jona Gorenca Stankovića in Benjamina Šeška, zaradi kazni pa manjkajo Jasmin Kurtić, Jaka Bijol in Adam Gnezda Čerin. Članski vrsti so se na Brdu pri Kranju pridružili novinec Žan Celar, Blaž Vrhovec in Haris Vučkić.

Kurtić na zbor z dvema goloma, Šeško znova poškodovan, Zahović pa okužen

Gremo po dve zmagi. Želimo si igrati zase in za navijače, da pokažemo, da imamo kakovost. In da nam to pomaga za samozavest za naprej. Upam, da bomo naslednje kvalifikacije izkoristili maksimalno, saj mislim, da si zaslužimo veliko tekmovanje. Zato ti dve tekmi lahko prineseta veliko samozavesti za naprej. Vsi pa vemo, kaj nam prinaša uvrstitev na veliko tekmovanje – tako za državo kot za same igralce, saj gre kariera po takem uspehu le navzgor,” je bil odločen Petar Stojanović.

Slovenija bo s Slovaško tekmovala za 3. mesto v skupini, medtem ko se bosta v finišu kvalifikacij za 1. mesto borili Hrvaška in Rusija. “Tretje mesto ne prinaša ničesar, je pa lepše videti, da si v tako težki skupini tretji. Ni pa glavni cilj to, ampak to, da odigramo dve tekmi zelo dobro, najbolj zaradi tega pridobivanja samozavesti,” je še povedal Stojanović.

Dopolnjen seznam Slovenije za Slovaško in Ciper:
– vratarji: Jan Oblak (Atletico), Vid Belec (Salernitana), Igor Vekić (Pacos de Ferreira);
– branilci: Miha Mevlja (Alanyaspor), Petar Stojanović (Empoli), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Jure Balkovec (Karagumruk), Miha Blažič (Ferencvaros), Žan Rogelj (Tirol), Žan Karničnik (Mura), Sven Šoštarič Karič (Domžale);
– vezisti: Jasmin Kurtić (Paok), Miha Zajc (Fenerbahce), Domen Črnigoj (Venezia), Leo Štulac (Empoli), Sandi Lovrić (Lugano), Blaž Vrhovec (Maribor), Adam Gnezda čerin (Rijeka), Timi Max Elšnik (Olimpija);
– napadalci: Josip Iličić (Atalanta), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Andraž Šporar (Middlesbrough), Žan Celar (Lugano), David Tijanić (Göztepe), Haris Vučkić (Rijeka).

KVALIFIKACIJE ZA SP 2022, skupina H, četrtek ob 18.00:
RUSIJA – CIPER

Ob 20.45:
SLOVAŠKA – SLOVENIJA (Trnava)

MALTA – HRVAŠKA

Lestvica:              
RUSIJA     8 6 1 1 13:5 19 točk
HRVAŠKA     8 5 2 1 13:3 17   
--------------------------------   
SLOVAŠKA    8 2 4 2 9:8 10   
SLOVENIJA    8 3 1 4 9:9 10   
MALTA      8 1 2 5 8:17 5   
CIPER      8 1 2 5 3:13 5