in

Plačilo davkov odslej lažje tudi za komitente NKBM

Po novem lahko tudi komitenti NKBM, ki imajo spletno banko [email protected], davke plačajo prek spletne aplikacije eDavki, sporočajo s Finančne uprave RS (Furs). Že prej je bilo to mogoče za komitente NLB, prek njihove spletne banke NLB Klik.

Vsi registrirani uporabniki eDavkov, ki so uporabniki spletne banke NLB klik in [email protected], lahko davčne obveznosti plačajo s spletnim plačilom direktno iz eDavkov – prek spletnega portala ali mobilne aplikacije, sporočajo s FInančne uprave RS (Furs).

Vse izbrane davke je mogoče plačati z enim plačilnim nalogom.

Kako plačati davke iz eDavkov?

Plačilo izvedete tako, da v knjigovodski kartici (odprte postavke) v eDavkih izberete obveznosti, ki jih želite plačati. Potem kliknete na gumb ePlačilo za dostop do spletne banke, kjer izvedete plačilo.

Ne glede na število izbranih obveznosti v eDavkih, ki se plačujejo blagajnam proračuna države, proračunov občin, Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ) in Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), bo v spletno banko posredovan le en plačilni nalog.

Posredovan plačilni nalog vsebuje vse podatke, potrebne za izvršitev plačila, vključno z zneskom zamudnih obresti, če se plačilo izvrši po poteku roka za plačilo. Po prejemu plačila, pa je znesek avtomatično razporejen blagajnam, ki jim posamezna dajatev pripada.

Oznake