in

Pevka Britney Spears končno spregovorila: Moja družina bi morala v zapor

Ameriška pevka Britney Spears je prvič, po končanem 13-letnem skrbništvu, javno spregovorila. Prst je uperila v družinske člane. “Bilo je ponižujoče. Pa sploh ne omenjam vseh slabih stvari, ki so mi bile storjene in zaradi katerih bi morali vsi v zapor, vključno z mamo. Navajena sem ohranjati mir za družino in biti tiho, a ne tokrat,” je opozorila zvezdnica.

Pop pevka Britney Spears se je končno oglasila in javno naslovila ukinitev skrbništva nad njenim premoženjem. “Kaj bom storila zdaj, ko je skrbništva konec? Zelo dobro vprašanje, pa poglejmo. V skrbništvu sem bila 13 let, kar je zelo dolga doba za razmere, v katerih ne želiš biti. Hvaležna sem za vsak dan, ko imam končno ključe vozila, ko sem lahko samostojna in se počutim kot ženska. Da lahko imam bančno kartico in vidim denar. Gre za majhne stvari,” je dejala Spears.

“Vsak dan me presenečajo dejanja družine”

Ob tem se je zahvalila vsem oboževalcem in podpornikom gibanja #FreeBritney, ki se je začelo leta 2009 zaradi pomislekov glede dolgotrajnega skrbništva nad pop zvezdo, zavzemali pa so se tudi za opolnomočenje pevke. “Res ste najboljši. Moj glas je bil utišan in grozili so mi, zato nisem bila sposobna spregovoriti o ničemer. Rešili ste mi življenje,” je povedala v nadaljevanju.

Posnetek je zvezdnica objavila tako na Twitterju kot Instagramu, na katerem je še zapisala, da se zaveda, da je nerodno s svetom deliti novico, da ni videla denarja. “Povedano pošteno, še vedno me vsak dan presenečajo dejanja moje družine in skrbništva,” je dejala in dodala, da je bilo vse skupaj ponižujoče. “Pa sploh ne omenjam vseh slabih stvari, ki so mi jih naredili in zaradi katerih bi morali vsi v zapor, vključno z mamo. Navajena sem ohranjati mir za družino in biti tiho, a ne tokrat,” je bila odločna.

Sodišče po 13 letih ugodilo prošnji za končanje skrbništva

Spomnimo, da je Britney Spears sodno bitko za končanje očetovega skrbništva nad njenim več kot 60 milijonov ameriških dolarjev (več kot 52 milijonov evrov) vrednim premoženjem bila 13 let. Sodišče v Los Angelesu je minuli konec tedna prošnji pevke ugodilo in takoj končalo skrbništvo, ki ga je leta 2008 po njenem psihičnem zlomu zahteval oče James Spears. Del skrbništva je za zdaj še ostal v rokah računovodje, ki bo po sodnem nalogu uredil finance in potem nadzor nad njimi predal Britney Spears v naslednjih mesecih.

Britney je pred tem več let na sodišču skušala umakniti skrbništvo, a so bile njene prošnje zavrnjene. Šele po večmesečnem javnem pritisku pevkinih oboževalcev in podpornikov je v sredini avgusta oče Spears sporočil, da namerava odstopiti kot skrbnik njenega premoženja. Spomnimo, da je bilo očetu skrbništvo dodeljeno, saj je sodišče ugotovilo, da po psihičnem zlomu in hospitalizaciji pevka ni zmožna skrbeti zase in za svoje premoženje.

Foto : PROFIMEDIA
Britney Spears
Britney Spears

Kot je dejal njen oče, je bilo skrbništvo nujno, saj je bilo njeno življenje pred več kot desetimi leti v razsulu. “Bila je v fizični, čustveni, duševni in finančni stiski,” so na sodišču pojasnjevali zastopniki očeta Spears. V 13 let dolgem skrbništvu je oče tako prevzel odgovornost nad njenimi financami in osebnimi ter kariernimi odločitvami.

A pevka je vselej trdila, da je bilo skrbništvo neupravičeno in da se zaradi njega počuti zlorabljeno. Kot je pred sodiščem povedala konec junija, je zaradi skrbništva travmatizirana in depresivna ter jo muči nespečnost. Oče – skrbnik ji preprečuje, da bi se poročila s partnerjem in imela še enega otroka (zanositi ne more zaradi kontracepcije, ki jo mora uporabljati). Uradne podrobnosti o skrbništvu niso bile nikoli javno objavljene.

Pevka se te dni pripravlja na poroko s Samom Asgharijem.