in

Paralelna tekma v Lechu brez M. Shiffrin in P. Vlhove

Zmagovalke in tretje z uvodne tekme v Söldnu, ki sta tudi največji zvezdnici alpskega smučanja, ne bo na paralelni tekmi v Lechu/Zürsu. Foto: Reuters

Branilka velikega kristalnega globusa Petra Vlhova se želi v celoti posvetiti naslednjima tekmama v Leviju, kjer bosta 20. in 21. novembra na sporedu slaloma. 26-letna Slovakinja je na prvi tekmi v Söldnu osvojila tretje mesto z zaostankom 1,30 sekunde za Američanko, ki je njena glavna tekmica v boju za veliki kristalni globus in posamične seštevke v tehničnih disciplinah.

Zmagovalka Söldna okreva doma

V soboto ob 16.55 na TV SLO 2
Kljub odsotnosti zvezdnic M. Shiffrin in P. Vlhove ste vabljeni v soboto k ogledu neposrednega prenosa paralelnega slaloma iz Lecha/Zűrsa na TV SLO 2/MMC-ju od 16.55 do 18.30.

Mikaela Shiffrin je trenutno v domačem Koloradu, kjer okreva po poškodbi hrbta, ki se ji je obnovila po uvodni tekmi svetovnega pokala na ledeniku Rettenbach nad Söldnom. Američanka je sicer na ledeniški premieri prikazala izjemno pripravljenost. V finalni vožnji je nadoknadila dve stotinki zaostanka s prve ter za 14 stotink ugnala Švicarko Laro Gut-Behrami v boju za veleslalomsko zmago. V Söldnu je ameriška zvezdnica števec zmag v svetovnem pokalu pri svojih 26 letih zaokrožila na številko 70.

Pet zaporednih tekem preveč za Američanko

“Ne namerava smučati v Lechu, saj to nikoli ni bilo v načrtu. Priprave na pet tekem zapored so preprosto pretežke,” je odločitev svoje varovanke branil njen trener Mike Day. Zdravstveno stanje Shiffrinove se izboljšuje. “Napreduje na pozitiven način. Žal ji to ni uspelo, ko smo poskušali trenirati kmalu po Söldnu, ko je skušala smučati, a ni šlo. Od takrat se v celoti posveča saniranju poškodbe,” je dodal Day.

Lani je skupno slavila zmago Petra Vlhova, leto predtem Italijanka Federica Brignone, kar tri poprejšnje velike kristalne globusa pa je osvojila Mikaela Shiffrin.