in

Ob 1.30 drugič letos Dallas – San Antonio

Luka Dončić in legendarni trener Spursov Gregg Popovich. Foto: AP

Pred dnevi so Mavsi s 104:99 premagali Spurse. Luka Dončić je tedaj dosegel 25 točk, po tekmi pa je z izbranimi besedami o slovenskem zvezdniku govoril legendarni trener Ostrog Gregg Popovich.

Na domačem parketu so Mavericksi predtem ugnali Houston, zatem še Sacramento, dan pred ponovnim srečanjem s Spursi pa jim je prvi domači poraz prizadejal Miami, ki je odlično začel sezono in je s šestimi zmagami in enim porazom skupaj s Chicagom in Utahom na vrhu lige.

Dallas je s štirimi zmagami in tremi porazi trenutno četrti na Zahodu, San Antonio pa z dvema zmagama na sedmih tekmah 12. Še naprej ima težave Kristaps Porzingis, ki je izpustil zadnje štiri tekme, a naj bi se Latvijec kmalu vrnil na parket. Manjkata tudi Maxi Kleber in Trey Burke.

Luka je bil na vseh letošnjih tekmah prvi strelec svojega moštva, največ točk pa je dosegel prav na zadnji tekmi proti Miamiju, ko jih je zbral 33. Njegovo letošnje povprečje trenutno znaša 24 točk na tekmo, kar so skoraj štiri točke manj kot lani. Ljubljančan še ni ujel vrhunske strelske forme, saj izza črte meče le dobrih 25-odstotno. Iz igre je njegov met 42,6%. V statistiko letos vpisuje še 7,7 skoka in 7,1 podaje.


Tekme 3. novembra:
SAN ANTONIO – DALLAS (ob 1.30)

WASHINGTON – TORONTO (0.00)

MEMPHIS – DENVER (1.00)

CLEVELAND – PORTLAND

INDIANA – NEW YORK

ORLANDO – BOSTON

PHILADELPHIA – CHICAGO

BROOKLYN – ATLANTA

MINNESOTA – LA CLIPPERS

GOLDEN STATE – CHARLOTTE

SACRAMENTO – NEW ORLEANS


Tekme 4. novembra:
DETROIT – PHILADELPHIA
ATLANTA – UTAH
MIAMI – BOSTON
PHOENIX – HOUSTON
LA LAKERS – OKLAHOMA CITY