in

Nov uspešen dan Janje Šegel lep obet pred soboto

Janja Šegel je bila v Kazanu na 100 m prosto že deseta (za zdaj najbolja slovenska uvrstitev na 21. EP-jem v kratkih bazenih), danes pa se je med najboljših 16 prebila še v hrbtnem slogu, ki ni njena najmočnejša disciplina. Foto: www.alesfevzer.com

Tudi popoldne je Janja Šegel postavila osebni rekord. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Tudi popoldne je Janja Šegel postavila osebni rekord. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Z izidom 59,37 je dopodne za natančno sekundo popravila osebni rekord (in osvojila 16. mesto), v polfinalu pa je plavala 59,29. “Lahko sem res zadovoljna, saj te tehnike sploh ne treniram. Jutri me čaka paradna disciplina (200 metrov prosto), kjer imam višje cilje. Upam, da bom že zjutraj odplavala osebni rekord in glede na mojo hitrost na 100 metrov lahko pokažem marsikaj tudi v tej disciplini.”

Po državni rekorderki Anji Čarman je Janja Šegel postala druga Slovenka, ki je na tej razdalji premagala mejo ene minute.

“Stopnjuje formo, nastopila je v polfinalu, kar je zelo dobro pred 200 m prosto,” je bil vesel njen trener Matija Medvešek.

Na 200 m prosto je prepričal tudi triglavan Sašo Boškan. Debitant na velikih tekmovanjih je sicer resda osvojil 23. mesto, je pa z 1:46,63 kar za 1,25 sekunde popravil svoj osebni rekord in se na večni slovenski lestvici prebil na tretje mesto za dolgoletna reprezentanta Petra Mankoča in Martina Baua.

Janja Šegel 14. v polfinalu na 100 m hrbtno

Sobota udarni dan za Slovence
Janjo Šegel torej v soboto čaka še nastop na 200 m prosto, kjer prav tako načrtuje preboj med najboljših 16. V isti disciplini bosta nastopili tudi Katja Fain in Daša Tušek.
Sobota bo udarni dan, saj Petra Johna Stevensa in Tjašo Vozel čaka tekma na 50 m prsno, Primoža Pavletiča Šenico na 200 m hrbtno, Boškana pa na 100 m prosto.