in

Nizozemska v lockdown, Nemčija ne

Nemčija pred božičem ne bo razglasila zaprtja javnega življenja, kot so to storili na Nizozemskem, je dejal minister za zdravje Karl Lauterbach. Napovedal pa je peti val okužb.

Nemški minister za zdravje Karl Lauterbach je izključil možnost, da bi tudi v Nemčiji zaradi naraščanja okužb s koronavirusom razglasili zaprtje javnega življenja pred božičem. “Ne, ne bomo imeli lockdowna kot na Nizozemskem pred božičem,” je dejal za televizijo ARD.

“Dejansko pa je takole – imeli bomo peti val,” je še opozoril Lauterbach. “Presegli smo kritično število okuženih z različico omikron. Tako da tega vala ne bomo mogli ustaviti in se bomo morali z njim spopasti,” je dejal minister, kot povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Lauterbach je sicer komentiral odločitev Nizozemske, da zaradi hitrega širjenja močno nalezljive koronavirusne različice omikron znova ustavi javno življenje. Vse trgovine z nenujnimi izdelki, restavracije in gostinski lokali, kulturne ustanove in športne dvorane so zaprte. Enako velja za šole in tudi frizerje. Bodo pa še naprej odprti trgovski centri in lekarne.

Oznake