in

Neuradno včeraj potrdili vsaj 4.495 okužb

Na podlagi včeraj izdanih TAN kod za aplikacijo #OstaniZdrav, ki jo prejme vsak s pozitivnim PCR-testom, lahko sklepamo, da je število potrjenih okužb preseglo 4.000. Izdanih je bilo namreč 4.195 kod. Neuradno so potrdili vsaj 4.495 okužb.

Covid oddelek

Po tem, ko je bilo v torek potrjenih največ okužb doslej, odkar je bil 4. marca lani odkrit prvi primer, in sicer 3.456, se bodo očitno žal uresničila pričakovanja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Že ob včerajšnjih številkah so opozorili, da to najverjetneje ni najvišje število dnevno potrjenih okužb, ki jih lahko pričakujemo po krompirjevih počitnicah.

To potrjuje pogled na tabelo izdanih TAN kod za aplikacijo #OstaniZdrav. Poleg rezultata testiranja namreč oseba, pri kateri je bila potrjena okužba s covidom-19, po SMS sporočilu prejme tudi kodo za vnos v aplikacijo.

Včeraj je bilo izdanih 4.195 TAN kod, kar pomeni, da je število potrjenih okužb preseglo 4.000. Čez to mejo nismo prišli še nikoli v točno 20 mesecih, odkar beležimo prve primere.

Uradnih podatkov sicer še ni, neuradno pa se število potrjenih primerov giblje okoli 4.495.

Oznake