in

Neuradno: v četrtek 3.769 okužb

Po številu izdanih TAN kod za aplikacijo #OstaniZdrav, ki jo posameznik prejme v SMS sporočilu ob pozitivnem PCR-testu, je moč sklepati, da bo število okužb spet visoko. Izdanih je bilo 3587 TAN kod. Neuradno je bilo v četrtek potrjenih 3.769 okužb.

Covid oddelek: bolnišnice

Med čakanjem na odločitve vlade, kako bomo poskusili zaustaviti kolaps zdravstva zaradi več in več bolnikov, ki dnevno prihajajo v bolnišnice zaradi covida – samo v sredo je bilo novih sprejemov 130 – številke dnevno potrjenih primerov še vedno strmo rastejo.

V sredo so pristojni potrdili kar 4.511 okužb, dan prej jih je bilo 3.456. Že brez novih številk, ki so bile potrjene včeraj, smo presegli 32.000 aktivno okuženih v državi.

Včeraj so neuradno potrdili 3.769 novih primerov. Iz tabele, kjer so po dnevih zapisane izdane TAN kode za aplikacijo #OstaniZdrav, je razvidno, da je bilo teh izdanih 3.587. Posameznik kodo praviloma prejme v SMS sporočilu ob pozitivnem PCR-testu, če pa je ne dobi, mora zanjo zaprositi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Uradnih podatkov o potrjenih okužbah, opravljenih testih in hospitalizacijah še ni.

Oznake