in

Nepovezani poslanec Branislav Rajić prestopa k Alenki Bratušek

Poslanska skupina SAB se krepi. K njej po naših informacijah prestopa Branislav Rajić.

Poslanska skupina SAB, ki šteje pet poslancev, se krepi. V njene vrste po naših informacijah prestopa nepovezani poslanec Branislav Rajić. To pomeni, da v poslanski skupini nepovezanih poslancev ostajajo le še trije poslanci: Janja Sluga, Igor Zorčič in Jurij Lep.

Da se v tej poslanski skupini nekaj dogaja, je bilo mogoče slutiti ob vložitvi predloga sprememb zakona o nalezljivih boleznih. Rajića namreč na predstavitev tega projekta nepovezanih poslancev ni bilo, prav tako se pod predlog ni podpisal. To naj bi med ostalimi nepovezanimi poslanci vzbudilo kar nekaj začudenja in nejevolje.

Rajić je bil sicer na zadnjih parlamentarnih volitvah izvoljen na listi SMC. A se je pridružil Slugi in Zorčiču ter na začetku letošnjega leta zapustil stranko Zdravka Počivalška.

Poslanska skupina nepovezanih poslancev se je Rajiću že zahvalila za sodelovanje. “Upamo, da bo našel svojo pot v politični stranki, za katero se je odločil,” so zapisali. Spomnili so, da so se v poslansko skupino povezali poslanci, ki se niso strinjali z načinom dela sedanje vladne koalicije. “Ves čas delujemo samostojno in v skladu z ustavo glasujemo po svoji vesti, o najpomembnejših temah pa se poskušamo uskladiti,” so zapisali.

V zadnjih mesecih se je SAB okrepila

Stranka Alenke Bratušek se je, kot se rada pohvali, v zadnjih mesecih okrepila za 250 članov. Septembra so k njej prestopili vsi člani kočevskega odbora in več članov velenjskega odbora Desusa. Odstopne izjave naj bi nekateri odhajajoči člani zapakirali kar v škatlo za čevlje.

Pridružitev k stranki SAB je na začetku meseca napovedal tudi nekdanji zunanji minister in evropski poslanec Ivo Vajgl, ki je pred dvema letoma zapustil Desus. Tokratno izbiro SAB je pojasnil z besedami, da mu je ta od vseh strank trenutno najbliže – zdi se mu “najbolj razumna in najbolj simpatična”.

V poslanskih klopeh so se razmere ta teden že nekoliko spremenile, svoj izstop iz poslanske skupine SMC je napovedala poslanka Mateja Udovč. Prestopa v stranko Aleksandre Pivec Naša dežela.