in

Napad z nožem na nemškem hitrem vlaku, ranjenih več oseb

Na hitrem vlaku med mestoma Regensburg in Nürnberg na jugu Nemčije je bilo v napadu z nožem ranjenih več ljudi. Napadalca so že aretirali.

Brazilska pevka Marilia Mendonca umrla v letalski nesreči

Policija je nujen klic z vlaka sprejela ob 9.20. Vlak Intercity Express se je ustavil v kraju Seubersdorf, je sporočil predstavnik zvezne policije. Tiskovni predstavnik nemškega železniškega operaterja Deutsche Bahn je potrdil, da je linija Regensburg-Nürnberg od približno 9. ure zaprta.

Kot je še sporočila policija, je bilo v napadu z nožem ranjenih več ljudi, napadalca pa so že prijeli in sporočili, da nevarnosti ni več.

Uradnih navedb o napadalcu ni, je pa nemška tiskovna agencija dpa iz varnostnih krogov neuradno izvedela, da naj bi šlo za 27-letnega Sirca. Z nožem naj bi ranil tri ljudi, od tega dva huje. Po pisanju dnevnika Bild naj bi se aretirani pred napadom nenavadno vedel, med drugim naj bi na vlaku klical na pomoč.

Nemški notranji minister Horst Seehofer je ob napadu izrazil zgroženost in obenem pozval k razsodnosti. Kot je dodal, bo mogoče več povedati, potem ko bodo preiskovalci pojasnili ozadje napada.

Oznake