in

Na Tolstem vrhu izpod plazu rešili dva planinca

Na Tolstem vrhu je v zgodnjih popoldanskih urah snežni plaz zasul dva planinca. Posredovali so gorski reševalci, ki so ju s pomočjo helikopterja Slovenske vojske prepeljali v dolino. Do 7. decembra 2021 so gorski reševalci sicer izpeljali 602 reševalni akciji, od tega 29 s smrtnim izidom.

Rudno polje

Zgodaj popoldne je na Tolstem vrhu v Mestni občini Kranj snežni plaz zasul dva planinca. Posredovali so gorski reševalci gorskih reševalnih služb Tržič in Kranj, ki so s pomočjo helikopterja Slovenske vojske in dežurne ekipe gorskih reševalcev na Brniku oba rešili iz plazu in ju prepeljali v dolino.

Planinca se v nesreči nista poškodovala, je razvidno iz objave na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Za reševanje v gorah je bil zgodaj popoldne angažiran tudi policijski helikopter LPE. Gorska reševalna služba Bohinj je namreč z njegovo pomočjo reševala planinko na planini Zajamniki, ki je nenadoma padla v nezavest. Odpeljali so jo v Splošno bolnišnico Jesenice.

Gorski reševalci iz leta v leto posredujejo pogosteje. Do 7. decembra 2021 so izpeljali 602 reševalni akciji, od tega 29 s smrtnim izidom. Lani so v 485 akcijah zabeležili 33 žrtev.

Oznake