in

MMC TV: Finale (M) Gerasimenko – Liang 0:1

V živo
Džingkun Liang je 12. namiznoteniški igralec sveta, ki ga na drugi strani izziva 45. s svetovne lestvice Kiril Gerasimenko. Foto: Organizator/WTT

Kitajski finalni obračun med posameznicami je prinesel par Jidi Vang proti Veijšan Liu. Prva nosilka prvega turnirja v Laškem je povedla, mlajša rojakinja pa izenačila, a nato je 11. namiznoteniška igralka sveta vnovčila svoje adute in slavila s 4:1, potem ko je v petem nizu izkoristila tretjo zaključno žogico.

Po koncu finala med Kitajkama sledi zadnji obračun med posamezniki: Kazahstanec Kiril Gerasimenko izziva Kitajca Džingkuna Lianga.


OP SLOVENIJE, Laško

Finale (M):

LIANG (KIT) – GERASIMENKO (KAZ)
0:1 (8, -, -, -)

FINALE (Ž):

VANG (KIT) – LIU (KIT)
4:1 (-10, 3, -5, -5, -9)


Jidi Vang je prva nosilka turnirja v Laškem in trenutno 11. igralka sveta, medtem ko Vejšan Liu zaseda komaj 106. mesto na ITTF-lestvici. Foto: Organizator/WTT

Jidi Vang je prva nosilka turnirja v Laškem in trenutno 11. igralka sveta, medtem ko Vejšan Liu zaseda komaj 106. mesto na ITTF-lestvici. Foto: Organizator/WTT

Zgodaj popoldne se je v dvorani Tri lilije v Laškem že sklenil turnir v dvojicah. Pri moških dvojicah sta slavila Kitajca Šihao Žou – Gaojuan Lin, pri ženskih dvojicah Indijki Manika Batra – Archana Girish Kamath, pri mešanih pa Kitajca Čušin Vang – Jidi Vang.

Laško gosti drug teden še močnejši turnir

Vabljeni k ogledu zaključnega dejanja prvega turnirja za Odprto prvenstvo Slovenije, kateremu bo prav tako v Laškem sledil še močnejši turnir.

Na WTT Contender Novo mesto bo od srede dalje zaigral tudi prvi namiznoteniški igralec Slovenije Darko Jorgić, ki bo šesti nosilec turnirja.