in

Merkur Maribor – Civitanova 0:3

Merkur Maribor je po 11 krogih državnega prvenstva na drugem mestu pet točk za vodilnim ACH Volleyjem. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi niz so gosti dobili s 25:19. Sredi niza so vodili s 14:6 in nato še z 21:13, v končnici pa so slovenski prvaki vendarle nudili nekoliko boljši odpor.

V drugem je bilo 25:16 za Civitanovo. Potem ko so bili Štajerci pri 12:9 še razmeroma blizu, so evropski podprvaki iz pretekle sezone v nadaljevanju “pohodili plin”.

Italijani so nesporni favoriti, za Mariborčane bi bil že osvojeni niz velik uspeh. Varovanci Sebastijana Škorca obljubljajo boj do zadnjih atomov moči, navijači po dolgem času lahko spremljajo evropski klubski spektakel.

Za Civitanovo igrajo številni zvezdniki in pa tudi mladi italijanski reprezentant Rok Jerončič, bloker slovenskega rodu, ki je še lani branil vrste Calcita Volleyja.

V 1. krogu pred dvema tednoma so Italijani povsem nadigrali Lokomotivo Novosibirsk, v štajersko prestolnico pa so dopotovali neposredno iz Brazilije, kjer so igrali na svetovnem klubskem prvenstvu in za domačim Cruzeirom zasedli drugo mesto.

Mariborčani so na prvi tekmi na Poljskem proti klubu Kedzierzyn Kozle, evropskemu prvaku iz pretekle sezone, izgubili s 3:0.

Liga prvakov

Skupina C, 2. krog:
MERKUR MARIBOR – CIVITANOVA
0:3 (-19, -16, -24)

LOKOMOTIV NOVOSIBIRSK – KEDZIERZYN KOZLE
1:3 (-19, 21, -24, -23)

Lestvica: Civitanova in Kedzierzyn Kozle po 6, Lokomotiv Novosibirsk in Merkur Maribor brez točk.