in

Medvedjev zmagal po preobratu – RTVSLO.si

Drugi igralec sveta je zadnji turnir sezone začel z zmago. Foto: Reuters

V drugi, zeleni skupini nastopajo Srb Novak Đoković, Grk Stefanos Cicipas, Rus Andrej Rubljov in Norvežan Casper Ruud. V nadaljevanje oziroma polfinale se bosta uvrstila dva najboljša iz vsake skupine.

Hubert Hurkacz si ni priigral niti ene priložnosti za brejk. Foto: Reuters

Hubert Hurkacz si ni priigral niti ene priložnosti za brejk. Foto: Reuters

Đoković edini starejši od 25 let
Novak Đoković, ki ni osvojil zaključnega turnirja od 2015, je edini tekmovalec, starejši od 25 let. Hkrati vsi udeleženci med posamezniki prihajajo iz Evrope. Nagradni sklad turnirja je 7,25 milijona dolarjev. Zmaga v skupinskem delu je vredna 173.000 dolarjev, uvrstitev v polfinale 530.000 dolarjev, zmagovalec pa bo zaslužil 2,3 milijona dolarjev.

Naslov na zaključnem turnirju sezone, ki prvič poteka v Torinu, brani Medvedjev, ki je lani v londonski O2 areni v finalu ugnal Avstrijca Dominica Thiema.

Bo Srb ujel Federerja?
Rekorder po številu naslovov na zaključnih turnirjih je še vedno Švicar Roger Federer, ki je slavil šestkrat, zadnjič leta 2011. Đoković ima pet naslovov, zadnjič pa je bil na tem tekmovanju najboljši pred šestimi leti. Od udeležencev letošnjega turnirja so zaključni turnir dobili tudi Medvedjev (2020), Cicipas (2019) in Zverev (2018).

Torino, rdeča skupina:

MEDVEDJEV (RUS/2) − HURKACZ (POL/8)
6:7 (5), 6:3, 6:4

ZVEREV (NEM/3) − BERRETTINI (ITA/6)