in

Mastnak sezono na jugu Urala začel s petim, Košir pa z osmim mestom

Tim Mastnak je napovedal uspešno sezono, katere vrhunec so zimske olimpijske igre v Pekingu sredi februarja. Foto: EPA

Tim Mastnak se je v osmini finala oddolžil Mauriziu Bormoliniju za lanski poraz v 1. krogu izločilnih bojev v Banojah, ko je bil Italijan boljši za pičlo stotinko sekunde. Tokrat je imel 30-letni Celjan zgoraj majhno prednost, ki pa je do cilja narasla kar na 1,15 sekunde. V četrtfinalu je nato Mastnaka izločil Nemec Stefan Baumeister, ki je bil 45 stotink hitrejši od Slovenca.

Košir ne zre samo v Peking, ampak tudi v Torino

Prvi tekmec Žana Koširja je bil Rus Igor Slujev, lani v Banojah drugi. Rus je v zgornjem delu vodil za 23 stotink, a je Košir v spodnjem delu nadomestil zaostanek in za 28 stotink premagal Slujeva. V četrtfinalu je Koširja čakal naslednji Rus – Andrej Soboljev, ki je bil nato skoraj za sekundo (0,94) boljši od starega znanca iz Slovenije.

Z izpadom obeh najboljših slovenskih deskarjev v četrtfinalu, ni bilo nič od potencialnega polfinalnega obračuna Košir – Mastnak. Mastnak je na koncu zasedel peto mesto, Žan Košir pa je bil osmi. Rok Marguč je zasedel 23. mesto.

“Moram priznati, da pred tekmo ni bilo neke prevelike nervoze, saj sem verjel v to, da smo dobro trenirali, da so vsi dobro pripravljeni vsaj na povprečen rezultat. Ko si enkrat v kvalifikacijah prvi in si v finalu, imaš večje apetite, ampak to je čar dirkanja, ki se danes ni izšel. Vsi čakamo še na slalom. Upam, da ta tekma ni vzela preveč energije. Tukaj so pripravili res dobro progo, sneg je trd, napoved pa v redu. Mislim, da ne bo nobenih pretresov,” pa je po tekmi dejal glavni trener deskarjev Izidor Šušteršič.

Na prvi preizkušnji je slavil Korejec Sangho Lee, v velikem finalu je izkoristil napako Nemca Stefana Baumeisterja, ki ni prevozil proge. Tretji je bil Rus Andrej Soboljev.

V ženski konkurenci se zmage veseli Rusinja Sofija Nadiršina, za njo sta se zvrstili Nemki Ramona Theresia Hofmeister in Karolin Langenhorst.

Brez izločilnih bojev je ostala Slovenka Sara Goltes.

Deskanje na snegu – svetovni pokal: paralelni veleslalom, prenos iz Bannoj

PARALELNI VELESLALOM, Banoje

Izločilni boji (M)

Izločilni boji (Ž)

Kvalifikacije (M), izidi