in

Marquez zaradi težav z vidom izpušča tudi zadnjo dirko

Zdravstvene težave Marca Marqueza se kopičijo. Foto: Reuters

Osemkratni svetovni prvak ima namreč težave z diplopijo oz. dvojnim vidom, kar je posledica padca na treningu pred desetimi dnevi. 28-letnik iz Cervere je na treningu z motociklom enduro padel v soboto, 30. oktobra.

Doživel je pretres možganov, zaradi česar je moral izpustiti predzadnjo dirko v sezoni za VN Algarveja. Po dodatnih težavah z dvojnim vidom, s tem je imel Španec težave že pred desetimi leti, pa bo izpustil tudi zadnjo dirko v Valencii prihajajočo nedeljo, je danes sporočilo njegovo moštvo Repsol Honda.

Marqueza je ta teden zaradi težav z vidom obiskal oftalmolog dr. Sanchez Dalmau in potrdil novo epizodo diplopije. “Marquez se je v tednu počitka še naprej počutil slabše, zato ga je v ponedeljek obiskal oftalmolog. Preiskava je potrdila diplopijo in paralizo enega od živcev v zgornjem ledvenem delu,” so zapisali v moštvu.

Skupaj z zdravstvenim osebjem so se odločili za konservativno zdravljenje, zaradi česar bo Španec izpustil tudi testiranje v tednu po koncu sezone razreda motoGP. Na dirki za VN Valencie ga bo vnovič zamenjal Nemec Stefan Bradl.

Svetovni prvak je prvič v karieri postal Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), Marquez pa bo sezono sklenil s 142 točkami, kar ga trenutno uvršča na šesto mesto.