in

Lucija Hribar na svetovnem prvenstvu izpolnila sanje in si zagotovila olimpijski nastop

Lucija Hribar je odlično opravila nastop na dvovišinski bradlji. Foto: www.alesfevzer.com

Po dolgem čakanju je po koncu vseh kvalifikacijskih bojev jasno, da se je varovanki trenerke Nataše Retelj uspelo prebiti na olimpijski turnir v Pariz, kar je bil njen glavni cilj.

V kvalifikacijskem mnogoboju je bilo za posameznice brez ekip na voljo le 14 mest. Z zbirom 49,965 točke je ujela prav zadnje kvalifikacijsko mesto.

Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljna, saj mi je tekmovanje uspelo izpeljati tako, kot sem si želela – brez padca. Zdaj pa upam, da se mi bo uspelo uvrstiti na olimpijske igre. Na začetku pred prvim nastopom na parterju sem bila malo živčna, po uspešnem uvodnem nastopu pa sem se malo bolj sprostila in to se je pokazalo tudi na drugih orodjih, saj sem odtekmovala odlično,” je povedala mlada telovadka Zelene jame, ki je bila najbolj zadovoljna s svojo predstavo na dvovišinski bradlji.

Najlepše mi je uspela sestava na bradlji, malo manj pa sem zadovoljna s sodniško oceno, saj po navadi za takšno vajo prejmem višjo. Morda so sodnice na SP-ju nekoliko strožje kot na svetovnih pokalih. Vzdušje v dvorani je bilo izjemno, saj je prišlo veliko gledalcev in je bilo užitek tekmovati pred skoraj polno dvorano Sportpaleis. Pri nas česa takšnega ne moreš doživeti, super je bilo,” je dodala najboljša slovenska telovadka, nato pa se je zanjo začelo dolgo, živčno čakanje, k sreči zanjo s sanjskim razpletom.

Simone Biles bo velika favoritinja v mnogoboju. Foto: EPA

Simone Biles bo velika favoritinja v mnogoboju. Foto: EPA

Z nastopi na SP-ju je bila dokaj zadovoljna tudi štiri leta mlajša Zala Trtnik, ki je tri sestave opravila po željah, na bradlji pa je padla. Ves teden je imela velike težave z bolečinami v hrbtu, vendar je stisnila zobe in odtekmovala celoten mnogoboj.

Z današnjo tekmo sem še kar zadovoljna. Veseli me, da sem lahko kljub bolečinam zdržala do zadnjega orodja. Na bradlji sem sicer naredila veliko napako, drugo je bilo pa v redu in zelo sem vesela za gred,” je dejala telovadka Giba, ki je skupno zbrala 47,866 točke.

Tekma je za nami, mi smo zadovoljni. Lucija je naredila celoten mnogoboj brez padca, bilo je sicer nekaj manjših napak. Glede na to, da je bila to ena mojih najbolj stresnih tekem, je nastopila odlično. Le nekaj tisočink ji je zmanjkalo do tako želenih 50 točk,” je po nastopih Slovenk ocenila trenerka Retelj.

Simone Biles navdušila z novim skokom na preskoku
Kvalifikacijski mnogoboj je sicer dobila Američanka Simone Biles (58,865), ki je navdušila tudi z novim skokom na preskoku. Druga je bila njena rojakinja Shilese Jones (56,932), tretja pa Britanka Jessica Gadirova (56,766). Finale mnogoboja je na sporedu v petek.


Lucija Hribar zelo zadovoljna z nastopom na SP-ju v Antwerpnu