in

Lockdown na Nizozemskem: zaprtje vseh nenujnih storitev vsaj do 14. januarja

Nizozemska zapira javno življenje. Od nedelje pa vsaj do 14. januarja naj bi zaprli vse nenujne storitve. Po neuradnih informacijah naj bi odprte ostale zgolj trgovine z živili in lekarne.

Nizozemska zapira javno življenje. Zaprtje oziroma lockdown bo ostro, odprte bodo ostale zgolj trgovine z živili in lekarne, kažejo neuradne informacije. Po poročanju nizozemskih medijev bodo omejitve veljale od nedelje pa vsaj do 14. januarja.

meja z italijo

Nizozemce skrbi predvsem hitro širjenje nove različice koronavirusa omikron.

Stroka svetuje, naj bo med prazniki v začetku novega leta zaprto skoraj vse. Po priporočilih stroke bodo ostale odprte zgolj trgovine z živili in lekarne. Po neuradnih informacijah se je nizozemska vlada sestala danes dopoldne in sprejela priporočene ukrepe, poroča portal nos.nl.

To pomeni, da bo zaprto gostinstvo, trgovine z nenujnimi izdelki ter šport in kultura. V trgovinah in gostilnah bo mogoče naročeno prevzeti. Stroka meni, da bi se morale zapreti tudi srednje šole in druge izobraževalne ustanove. Osnovne šole pa se pred božičnimi prazniki naj še ne bi zapirale.

Oznake