in

Liang v finalu Laškega gladko porazil Gerasimenka

Džingkun Liang je 12. namiznoteniški igralec sveta, ki je bil premočan za 45. s svetovne lestvice Kirila Gerasimenka. Foto: Organizator/WTT

Kitajski finalni obračun med posameznicami je prinesel par Jidi Vang proti Veijšan Liu. Prva nosilka prvega turnirja v Laškem je povedla, mlajša rojakinja pa izenačila, a nato je 11. namiznoteniška igralka sveta vnovčila svoje adute in slavila s 4:1, potem ko je v petem nizu izkoristila tretjo zaključno žogico.

Po koncu finala med Kitajkama je sledil zadnji obračun med posamezniki: Kazahstanec Kiril Gerasimenko je izzival Kitajca Džingkuna Lianga.

A Gerasimenko ni imel svojega večera in je bil nemočen v vseh štirih nizih, tako da je Liang suvereno osvojil WTT Contender Laško.


OP SLOVENIJE, Laško

Finale (M):

GERASIMENKO (KAZ) – LIANG (KIT)
0:4 (8, 7, 5, 4)

FINALE (Ž):

VANG (KIT) – LIU (KIT)
4:1 (-10, 3, -5, -5, -9)


Jidi Vang je bila prva nosilka turnirja v Laškem in trenutno 11. igralka sveta, medtem ko Vejšan Liu zaseda komaj 106. mesto na ITTF-lestvici. Foto: Organizator/WTT

Jidi Vang je bila prva nosilka turnirja v Laškem in trenutno 11. igralka sveta, medtem ko Vejšan Liu zaseda komaj 106. mesto na ITTF-lestvici. Foto: Organizator/WTT

Zgodaj popoldne se je v dvorani Tri lilije v Laškem že sklenil turnir v dvojicah. Pri moških dvojicah sta slavila Kitajca Šihao Žou – Gaojuan Lin, pri ženskih dvojicah Indijki Manika Batra – Archana Girish Kamath, pri mešanih pa Kitajca Čušin Vang – Jidi Vang.

Laško gosti drug teden še močnejši turnir

Prvemu turnirju za Odprto prvenstvo Slovenije prav tako v Laškem sledi še močnejši turnir.

Na WTT Contender Novo mesto, kot se uradno imenuje, bo od srede dalje zaigral tudi prvi namiznoteniški igralec Slovenije Darko Jorgić, ki bo šesti nosilec turnirja.

Kvalifikacije se začnejo že v ponedeljek, ker pa gre za zadnji turnir serije WTT Contender pred svetovnim prvenstvom v ZDA pa se obeta izredno močna zasedba.