in

Leonardo DiCaprio na konferenci v Glasgowu z mlado aktivistko iz Brazilije

Filmski zvezdnik Leonardo DiCaprio je znan aktivist za podnebje, v raziskave vloži tudi na milijone dolarjev, tako da ni nič presenetljivega, da se je ustavil tudi na konferenci Združenih narodov o podnebnih spremembah 2021, bolj znani pod kratico COP26.

Seveda se je znan igralec Leonardo DiCaprio srečal s številnimi politiki in vplivneži, a tudi z aktivisti z vsega sveta. Tako se je na svoj zadnji dan obiska na konferenci sestal z mlado staroselko iz Južne Amerike, 28-letno študentko medicine Jumo Xipaia: ”Zelo sem počaščen, da sem se lahko na #COP26 sestal s čudovito Jumo Xipaia, mlado staroselko iz Brazilije, ki se že vse od otroštva bori proti gradnji jeza za hidroelektrarno Belo Monte na reki Xingu.”

leonardo DiCaprio
Foto : Fb Leonardo DiCaprio

Njen neprekinjeni boj za preživetje staroselcev v tem delu Južne Amerike, boj za deževni gozd, boj za ženske z močjo ter njene sanje in upanje, zaradi katerih se je pripravljena boriti, so močne ganile moje srce. Jumine besede bodo za vedno ostale z menoj,” je na Facebook zapisal DiCaprio ter dodal: ”Staroselci so na sami bojni liniji podnebnih sprememb. Moramo slišati njihov glas in se pridružiti njihovemu boju za zaščito planeta, saj so pravi braniki narave. Čas je, da slišimo in stopimo skupaj kot eno ljudstvo.”

Oznake