in

Krko okrepil ameriški košarkar z nekaj NBA-izkušnjami

Krka je na osmih tekmah letošnje sezone jadranskega tekmovanja trikrat zmagala. Izplen bi bil verjetno boljši, če ne bi bilo toliko težav z boleznimi in poškodbami. Foto: Split/Ivica Cavka

“Vesel sem, ker sem prišel v ekipo, v kateri vlada tako dobro ozračje. Moštvo ima dobro energijo in kemijo. Jasno mi je, da trdo delajo. Med igralci je tudi nekaj nesrečnih poškodb in bolezni, zato sem tu, da odigram po najboljših močeh,” je ob prihodu v Novo mesto povedal 28-letni krilni košarkar.

Thomas se je rodil v Memphisu v zvezni ameriški državi Tennessee. Sprva se je šolal na srednji šoli Melrose, potem pa med letoma 2011 in 2013 študiral na domači univerzi v Memphisu. Leta 2013 se je preizkusil v ligi NBA, bil je član Atlante, Brooklyna, Orlanda, Philadelphie in Indiane, zaigral pa je zgolj na šestih tekmah v sezoni 2013/14.

Leta 2016 je prišel v Evropo, kjer je naprej igral v Italiji za Avellino, potem pa še za turški Banvit, nemški Medi Bayreuth, preizkusil pa se je tudi v Franciji, Mehiki in Kazahstanu, kjer je nazadnje igral za Astano.

Verjamem, da se bo hitro vključil in potrdil svojo kakovost,” meni direktor kluba Jure Balažić.

Naslednja tekma v Ligi ABA Krko čaka v soboto, ko v goste prihaja Borac.