in

Krim brez realnih možnosti v Izraelu

Foto: www.alesfevzer.com

Izraelska ekipa je pred tekmo veljala za favorita. Čeprav ne prihaja iz odbojkarske velesile, pa ima v svojih vrstah nekaj izkušenih tujk, dve prihajata iz Brazilije, po ena pa iz Peruja, Uzbekistana in Hrvaške. Ob domači reprezentančni blokerki Amit Kimel sestavljajo ekipo, ki na papirju ne bi smela imeti težav z mlado slovensko vrsto brez kakršnih koli mednarodnih izkušenj.

Čeprav so se Ljubljančanke hrabro borile in bile večji del nizov enakovredne, pravih možnosti dejansko niso imele. Ko je bilo treba, so gostiteljice dodale plin, v prvem nizu na začetku, v drugem ob koncu, v tretjem pa spet zelo zgodaj.

V odločilnih trenutkih sta bili nezaustavljivi predvsem izkušeni sprejemalki Ana Velikij in Hana Čutura, sicer hči nekdanjega jugoslovanskega košarkarskega reprezentanta Zorana Čuture. Odlično je pri izraelski ekipi deloval tudi blok.

Slovenke so bile za boljši rezultat premalo učinkovite v napadu, je pa trener Jože Časar priložnost za nabiranje izkušenj ponudil velikemu številu igralk. Najučinkovitejša je bila Nika Bavdaž, dosegla je 14 točk. Povratna tekma bo v sredo v Ljubljani.

Prva tekma:
HAPOEL KFAR SABA – KRIM
3:0 (18, 20, 17)

Hapoel Kfar Saba: Aid 12, Askhenazi, Noam, Lopez 7, Hakas 1, Velikij 12, Erez, Kirshenbaum, Ben-Haim,Correa 2, Kimel 6, Čutura 19.

Krim: K. Mohorič 1, Frelih, Deželak 3, J. Mohorič 3, Metelko, Bavdaž 14, Jovanović 4, Šen 1, P. Blažič 5, T. Blažič, Šuštaršič, Jerman, Kenda 2, Krašovec 8.