in

Kranjec ima lepe možnosti, da obleče rdečo majico

Žan Kranjec ni ravno specialist za paralelne tekme, a ker je v dobri formi, bi lahko popoldne posegel visoko in celo oblekel rdečo majico vodilnega v svetovnem pokalu. Foto: Reuters

Kranjec je imel 4. čas modre proge in 2. čas rdeče proge. Skupno je zaostal le za Dominikom Raschnerjem, ki je bil v seštevku dveh nastopov za štiri stotinke hitrejši. Avstrijec ima do zdaj v svetovnem pokalu le eno uvrstitev med deseterico: lani je bil (na paralelni tekmi) v Lechu 9. Tretji izid kvalifikacij je imel Henrik Kristoffersen.

V izločilne boje, ki se bodo začeli ob 16. uri (prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju) se je z 9. izidom prebil tudi Štefan Hadalin, medtem ko je bil debitant v svetovnem pokalu, 19-letni Rok Ažnoh, v kvalifikacijah 44.

V popoldanskem delu tekmovanja presenetljivo ne bo lanskega zmagovalca tekme v Lechu Francoza Alexisa Pinturaulta.

V osmini finala bo tekmec Žana Kranjca Avstrijec Christian Hirschbühel, Štefan Hadalin pa se bo “udaril” z Nemcem Julianom Rauchfussom.

Kranjec bo lovil tudi rdečo majico
Marco Odermatt, zmagovalec uvodne tekme sezone v Söldnu, danes ne nastopa, medtem ko se je Roland Leitinger (v Söldnu 2.) pred dnevi poškodoval in končal sezono. Z dobrim smučanjem v izločilnih bojih bi lahko Kranjec oblekel rdečo majico vodilnega v svetovnem pokalu. Od tekmovalcev, ki so bili v Söldnu med deseterico, bo v izločilnih bojih Lecha nastopil le Kranjec!

Če bi najboljšemu slovenskemu veleslalomistu uspelo, bi imela Slovenija vodilnega v svetovnem pokalu tako pri moških kot pri ženskah – včeraj je namreč na paralelni tekmi navdušila Andreja Slokar in postala enajsta Slovenka z zmago v svetovnem pokalu, ob odsotnosti Mikaele Shiffrin in Petre Vlhove pa je prevzela tudi skupno vodstvo.

Osmina finala paralelne tekme v Lechu, tabela:
RASCHNER (AVT) – MARCHANT (BEL)
KRANJEC (SLO) – HIRSCHBÜHEL (AVT)
KRISTOFFERSEN (NOR) – BRENNSTEINER (AVT)
McGRATH (NOR) – SARRAZIN (FRA)
PERTL (AVT) – SCHMID (NEM)
READ (KAN) – PHILP (KAN)
STRASSER (NEM) – VINATZER (ITA)
RAUCHFUSS (NEM) – HADALIN (SLO)

V živo