in

Kožul komaj zadrževal solze po porazu v zadnjem krogu kvalifikacij v Laškem

Deni Kožul je bil zelo razočaran, saj je bil blizu preboja na glavni turnir. Foto: NTK Krka Novo mesto

Dvoboj igralcev, ki si kruh služita v nemški ligi, je bil izenačen, Slovenec je prvi niz dobil z 11:4, nato dva izgubil z 10:12, v četrtem pa klonil s 7:11.

V kvalifikacijah je Logatčan za uvod izločil slovenskega mladinskega prvaka Aljaža Godca, sinoči pa še francoskega najstnika Alexisa Lebruna.

Nimam razlage za nič. Zagotovo sem boljši igralec, ampak kaj ko tega nisem znal predstaviti za mizo. Drugi in tretji niz sem pripeljal do desete točke, enajste odločilne pa nisem znal doseči. Res ne vem zakaj. Zdajle niti nisem v takem razpoloženju da bi sploh iskal vzrok kaj se je zgodilo. Res sem jezen in predvsem razočaran da te priložnosti nisem izkoristil. Žreb mi je bil tokrat naklonjen, največkrat je povsem drugače,” je skoraj v solzah pripovedoval Kožul, ki ga za uteho čakata le še nastopa med dvojicami z Darkom Jorgićem.

Na glavnem turnirju, ki se bo začel v četrtek, bodo tako nastopili štirje Slovenci. Darko Jorgić, Bojan Tokić, Ana Tofant in Katarina Stražar so se naposredno uvrstili v fglavni žreb, kvalifikacij jim ni bilo potrebno igrati.

V četrtek prenos obračunov Tokića in Jorgića
V četrtek se bo prenos na TV Slovenija 2 ob 16.10, ko bo igral Bojan Tokić. Sledil bo še nastop Darka Jorgića.

Jorgić je v Laškem prvič vadil že v ponedeljek. Danes zvečer bo prvič tudi za mizami v Treh Lilijah, kjer bosta opravila skupni trening z Bojanom Tokićem, ki že ve da ga za uvod glavnega turnirja čaka Senegalec Ibrahima Diaw.

Vseeno mi je kdo bo nasprotnik. Res sem si želel da to ne bi bil Nemec Bastian Steager, ki me je pred leti v uvodnem krogu zaustavil na Otočcu. Ob vsem z njim še nikdar nisem zmagal. Zdaj pa je obstal v kvalifikacijah. Po dobrih dveh letih bom končno znova igral v domačem okolju. Škoda ker ne smejo v dvorane gledalci, saj se igra blizu mojega Hrastnika in bi zagotovo prišlo veliko gledalcev. Ampak pravila so taka kot so, zanimivo pa je da v nemškem prvenstvu so gledalci lahko na tribunah. In tudi v Ligi prvakov. Mednarodna zveza ima žal tak protokol. Želim si da bom v Laškem odigral čim več dvobojev,” je povedal 23. igralec sveta Jorgić, kar je do zdaj najvišja slovenska uvrstitev na svetovni lestvici.