in

Kopitar: Treba bo ‘fejst’ delati, da se bomo lahko uvrstili nazaj v skupino A

Med vpoklicanimi hokejisti je tudi Anže Kuralt, ki je v nedeljo zvečer blestel v Tivoliju in bil zelo zaslužen za zmago Fehervarja nad vodilno Olimpijo z 2:1. Foto: www.alesfevzer.com

Novembrski turnir tradicionalno poteka z mlajšo ekipo. Zdaj je tukaj nekaj igralcev, ki so že nekaj odigrali, nekaj manj izkušenih in nekaj novincev. To je bil načrt, želeli smo si te igralce. Zaslužijo si priložnost in jo bodo tudi izkoristili,” je načrte na novinarski konferenci na Bledu strnil selektor Matjaž Kopitar.

Na seznamu je veliko članov SŽ-ja Olimpije, kar pa po njegovih besedah glede na to, da so v Ljubljani zbrali močno slovensko jedro ekipe, ni presenetljivo. “Štirje so z Jesenic, tu so še fantje, ki igrajo v tujini. Tako kot so že spomladi, bodo tudi zdaj dobili pomembne vloge,” je dejal selektor, ki ne bo mogel računati le na poškodovanega Miho Zajca. Napadalec bo zaradi poškodbe ključnice vsaj še nekaj tednov manjkal.

Zdaj smo ekipo sestavili tako, da bodo dejansko igrali skupaj tisti, ki so že igrali skupaj tudi na turnirju v Ljubljani. Moramo se že začeti pripravljati na SP v Ljubljani, tam bo vse prej kot lahko. Treba bo ‘fejst’ delati, da se bomo lahko uvrstili nazaj v skupino A,” je o tem, da je prihajajoči jeseniški turnir že prva stopnička pred spomladanskim domačim drugoligaškim SP-jem, dodal Kopitar.

Selektor Matjaž Kopitar je izbral kar 13 igralcev Olimpije. Tudi Žan Jezovšek in Luka Kalan sta na njegovem seznamu. Foto: www.alesfevzer.com

Selektor Matjaž Kopitar je izbral kar 13 igralcev Olimpije. Tudi Žan Jezovšek in Luka Kalan sta na njegovem seznamu. Foto: www.alesfevzer.com

Avstrijci z mladimi močmi, Francozi z najboljšimi
Avstrija naj bi poslala pomlajeno zasedbo, v beloruski ekipi so imeli veliko težav z okužbami in naj prav tako ne bi bili popolni, Francozi pa naj bi zaigrali v najmočnejši zasedbi.

Februarja turnir v Celovcu
Generalni sekretar HZS-ja Dejan Kontrec je poudaril, da je to turnir, ki bi ga morali po pogodbi med štirimi zvezami izvesti že pred dvema letoma, a je pandemija to preprečila. Ne bo pa zadnji pripravljalni pred SP-jem, februarja bo Slovenija najverjetneje nastopila na podobnem turnirju v Celovcu z Avstrijo, Dansko in Francijo, pred SP-jem pa v HZS-ju načrtujejo še nekaj prijateljskih tekem z Madžarsko in Italijo.

V Podmežakli na voljo okoli 450 vstopnic
Glede na zadnji vladni odlok o omejevanju okužb bodo lahko tekme spremljali tudi navijači, a bodo lahko v dvorani Podmežakla uporabili samo tribuno s sedišči ob upoštevanju razdalje (vsak drugi sedež prazen), so pojasnili pri HZS-ju, tako da bo na vsaki tekmi na voljo približno 450 vstopnic.

Navsezadnje to ni tako zelo mlada ekipa. Je sicer veliko novih, veliko pa jih igra pri Olimpiji, kjer je dovolj konkurenčna liga. Vsi fantje v njej igrajo dobro, tako da nas ni treba skrbeti za kakovost v tej ekipi. Fantje so zreli in vedo, kako se igra,” je pred turnirjem napovedal eden izkušenejših članov te ekipe Anže Kuralt.

Na seznamu selektorja Matjaža Kopitarja so vratarji Luka Gračnar, Žan Us in Val Usnik, branilci Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Mark Čepon, Miha Logar, Aleksandar Magovac, Matic Podlipnik, Nejc Stojan, Žiga Urukalo ter napadalci Tadej Čimžar, Žan Jezovšek, Luka Kalan, Rok Kapel, Gregor Koblar, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Aljaž Predan, Jaka Sodja, Nik Simšič, Erik Svetina, Jaka Šturm in Blaž Tomaževič.

Kopitar računa kar na 13 hokejistov Olimpije na turnirju v Podmežakli

Četrtek ob 15.30:
BELORUSIJA – AVSTRIJA

Ob 19.00:
SLOVENIJA – FRANCIJA


Petek ob 15.30:
FRANCIJA – AVSTRIJA

Ob 19.00:
SLOVENIJA – BELORUSIJA


Sobota ob 15.30:
AVSTRIJA – SLOVENIJA

Ob 19.00:
FRANCIJA – BELORUSIJA