in

Kamničani niso uspeli odvzeti niza španskim prvakom

Kamničane čaka na povratni tekmi naslednjo sredo zares težka naloga. Foto: www.alesfevzer.com

Španski prvaki so evropsko klubsko sezono začeli v kvalifikacijah Lige prvakov, kjer so v prvem krogu po porazu v zlatem nizu izgubili proti bolgarski ekipi Hebar Paradžik. Ekipo, ki je sestavljena iz izkušenih španskih, brazilskih in kubanskih odbojkarjev, pomembno vlogo v njej pa še Američan Matthew Knigge, so v kamniškem taboru sicer dobro proučili, vendar so bili domači odbojkarji bolj razpoloženi, predvsem na servisu in v napadu in so zasluženo zmagali.

Odločitev o napredovanju v drugi krog bo padla naslednjo sredo v Kamniku, ekipi iz Las Palmasa zadoščata že dva osvojena niza, v primeru zmage Calcit Volleyja s 3:0 ali 3:1 pa bo odločal zlati niz.

Slovenski pokalni zmagovalci so v uvodnem nizu do dvanajste točke držali korak z domačini, ki so do štirih točk prednosti prišli na servis Guilherma Magnani Hagea, ki je dosegel tudi dva asa. Prednost štirih točk (16:12) so po uspešnem napadu kubanskega korektorja Yosvanya Hernandeza Cardona povečali na pet (19:14). Pred vstopom v končnico niza so se jim Kamničani še približali na tri točke zaostanka (18:21), vendar so domačini odgovorili z dvema zaporednima točkama, niz pa se je končal z napako gostov na servisu.

Hernandez Cardone je v začetku drugega niza svojo ekipo popeljal do vodstva s 6:2, vendar so kamniški odbojkarji z blokom Martina Kosmine, ki je zamenjal Danila Pavlovića, izid na deveti točki izenačili. Domačini so si po uspešnem napadu Jorgeja Almanse še enkrat priigrali tri točke prednosti (17:14), vendar so z dvema zaporednima blokoma Tommija Siirilä Kamničani izid še enkrat izenačili (20:20). V končnici so bili za kamniško ekipo spet usodni začetni udarci Magnani Hagea, ki je z asom tudi končal drugi niz.

V tretjem nizu je dolgo kazalo, da bodo španski odbojkarji brez težav prišli do končne zmage, po drugem polminutnem odmoru in zaostanku sedmih točk (8:15) pa so se Kamničani le prebudili. Čeprav so zaostajali že za šest točk (13:19), so na servis Jana Brulca z blokom Siirilä izid na 19. točki izenačili, toda podobno kot v drugem nizu, so domači odbojkarji s tremi zaporednimi točkami prišli do vodstva z 22:19, ki so ga z drugo zaključno žogo, v napadu je bil uspešen Magnani Hage, obdržali do konca tekme.

Pokal CEV, 1. krog, prva tekma:
GUAGUAS LAS PALMAS – CALCIT VOLLEY
3:0 (20, 22, 22)

Guaguas Las Palmas: Fernandez, Magnani 12, Escobar, Cezar, Delgado, Bertassoni 2, Martin, Almansa 4, Dosal, Hernandez 16, Ruiz 8, Knigge 9. .

Calcit Volley: Kos, Hribar, Bregar 11, Purić 4, Kosmina 6, Gasparini, Klobučar 12, Siirilä 7, Brulec 3, Beravs, Plot, Mujanović, Pavlović 1.

Povratna tekma bo 17. novembra v Kamniku.