in

Kakšna bo kazen za Jokića za “knockout” Morrisa?

Nalet Jokića na Morrisa

Zagotovo najkoristnejši igralec pretekle sezone Nikola Jokić ne bo mogel pomagati Denverju na naslednji tekmi proti Indiani v noči s srede na četrtek. A bržkone ne bo ostalo samo pri tem, saj je primer razburil družbena omrežja in komentatorje v Ligi NBA.

Dončić ob zmagi nad najslabšo ekipo v ligi znova postavil klubski mejnik

Markieff Morris je na sredini igrišča ob zaostanku Miamija s 94:111 storil grob prekršek ob metu Jokića s sredine igrišča. Ob najboljši predstavi sezone je poteza znanega provokatorja pošteno razjezila Jokića, ki je izgubil glavo in se z vso močjo zaletel Morrisu v hrbet, Morris pa je padel in obležal kot nezavesten.

Jokić se posipa s pepelom

“To je bila neumna poteza. Počutim se slabo … To je bila umazana poteza, želel sem se zaščititi, a se ne bi smel odzvati na takšen način … Se dogaja. Res ne bi smel reagirati na takšen način, a se moram zaščititi. Bil je samo odziv v trenutku, polnem adrenalina,” je po izključitvi in koncu tekme dejal Nikola Jokić, ki se je v odzivih po tekmi sprijaznil, da ga bržkone čaka kar stroga kazen.

Brat Marcus Morris z grozečim tonom

Po izključitvi je zvezdnik Miamija Jimmy Butler v jeznem izpadu pozival Jokića na medsebojni obračun po tekmi, Markieffov brat Marcus Morris (z njim je imel nekaj odmevnih fizičnih dvobojev tudi Luka Dončić) pa je na Twitterju grozeče zapisal: “Počakal je, da se je brat obrnil. ZABELEŽENO.”

Že zaradi razvnetih strasti tako na parketu kot na spletu se pričakuje odločen odziv vodstva Lige NBA in ustrezna kazen za oba petelina, ki se bosta morala hočeš nočeš vsaj za javnost opravičiti drug drugemu in skupaj nastopiti proti grobosti in nasilju na igrišču ter zunaj njega.