in

Janja Šegel z državnim rekordom osvojila deseto mesto

Janja Šegel je ob koncu leta v dobri formi. Foto: www.alesfevzer.com

Koroška olimpijka je izboljšala lasten državni rekord, ki ga je dosegla na tekmi serije ISL septembra v Neaplju, za devet stotink sekunde. 20-letnica je v polfinalu dosegla čas 54,05, kar je bil 12. izid predtekmovanja.

“Z rezultatom sem seveda zelo zadovoljna, saj sem odplavala osebni rekord in popravila svoj državni rekord. Deseto mesto v Evropi je tudi dober pokazatelj, da na treningih dobro delam. Vem, da imam še malo rezerve, saj sem tudi tokrat naredila majhne napake. Finale je bil želja, ampak se z njim nisem obremenjevala, saj mi do prave sprinterke manjka še malo hitrosti. Jutri me čaka nastop na 100 m hrbtno. Cilj je odplavati pod minuto, potem bomo pa videli, katero mesto bo. Prevelikih pričakovanj nimam, saj hrbtne tehnike ne treniram, zato bi mi že osebni rekord prinesel dovolj zadovoljstva,” je po nastopu povedala zaenkrat najvišje uvrščena Slovenka na EP-ju.

Glede na to, da sva prišla z višine, se forma lepo stopnjuje. Upam, da jutri še kaj doda na 100 m hrbtno in da bo ‘ta prava’ v soboto, v disciplini 200 m prosto, kjer mora biti najboljša,” je nastope svoje varovanke ocenil trener Matija Medvešek.

Tjaša Vozel 19., Primož Šenica Pavletič 30.

Tjaša Vozel je na 200 m prsno z 2:24,99 dosegla najboljši izid v sezoni, a je bila daleč od svojega osebnega rekorda. Zasedla je 19. mesto. Primož Šenica Pavletič je na 100 m hrbtno s 54,39 dosegel osebni rekord, izid pa je zadostoval za 30. mesto.

V petek bosta v predtekmovanju nastopila Janja Šegel na 100 m hrbtno in mladi triglavan Sašo Boškan na 200 m prosto.