in

Italijanske oblasti pred južno obalo rešile več kot 500 prebežnikov

Italijanske oblasti so pretekli konec tedna pred obalo Kalabrije na jugu države rešile več kot 500 prebežnikov, poročajo italijanski mediji. Večinoma gre za Sirce in Egipčane.

V noči na nedeljo so z ribiške ladje rešili približno 300 Egipčanov in Sircev. Italijanska obalna straža jih je prepeljala v pristanišče Roccella Ionica v deželi Kalabrija. V tamkajšnjem sprejemnem centru so jih oskrbeli, poročajo tuje tiskovne agencije.

Risbica

V nedeljo zjutraj je italijanska finančna policija rešila še več kot 200 moških in mladoletnikov brez spremstva, večinoma iz Egipta in Sirije.

Na obalnem območju okoli Roccelle Ionice na jugu Italije v zadnjem času zaznavajo močan porast števila prebežnikov, ki pridejo po morju. Mediji so območje že poimenovali “nova Lampedusa”.

V Italijo je od začetka leta do petka s čolni prek Sredozemskega morja prišlo 57.800 prebežnikov, medtem ko jih je v istem obdobju lani 31.200.

Italijanska vlada Evropsko unijo vedno znova poziva k pomoči pri prerazporeditvi migrantov v druge države članice, vendar so jih letos premestili bolj malo, poročanje italijanskih medijev povzemajo tuje agencije.

Oznake