in

Italijanke na vrhu, a ne Goggia; nevaren padec Lare Gut

31-letnica iz Milana Federica Brignone je pred 17. zmago kariere v svetovnem pokalu. Foto: AP

Veter na štartu je zavlekel začetek nedeljskega superveleslaloma v St. Moritzu. Sunki so se okrepili ravno ob 10.30, ko bi se morala po urniku začeti tekma. Ker se veter ni polegel, je tekmovalna žirija prestavila start na nižjo, rezervno izhodišče, zaradi česar se je tretji od osmih superveleslalomov zime po novem začel ob 11.10, ko se je v veter pognala Norvežanka Ragnhild Mowinckel s številko 1.

Gut-Behrami prebila vse zaščitne ograje

Sreča v nesreči: Lara Gut-Behrami je po nevarnem padcu sama lahko prismučala v cilj proge v St. Moritzu. Foto: AP

Sreča v nesreči: Lara Gut-Behrami je po nevarnem padcu sama lahko prismučala v cilj proge v St. Moritzu. Foto: AP

Že s številko 2 je hiter čas postavila Mikaela Shiffrin, ki je v soboto bila tretja. S sobotno zmagovalno številko 7 je zopet nastopila Lara Gut-Behrami, ki je imela po 2/3 proge pol sekunde prednosti pred Američanko, a nato ob manjšem skoku naredila prvo napako, nato pa jo je val privzdignil in odnesel naravnost v zaščitne ograje, ki jih je Švicarka prebila.

Švicarka po oskrbi sama prismučala v cilj

Na prvi pogled in po počasnih posnetkih sodeč nevaren padec, a 30-letnica iz Sorenga je vsaj pri zavesti in sedi, medtem ko so ji nudili zdravniško pomoč. Na koncu je Gut-Behrami kar sama prismučala do cilja v St. Moritzu in pomirila domače navijače, da se vseeno ni poškodovala in morebiti ogrozila nastopa v Pekingu 2022.

Brignone pred Curtoni, Goggia “le” šesta

Najboljšo vožnjo na skrajšani progi je prikazala Federica Brignone, blestela pa je celotna italijanska reprezetanca v hitrih disciplinah, saj so Italijanke zasedle kar pet izmed prvih devetih mest. Vseeno pa je bilo presenečenje, da je brez zmag in celo brez stopničk ostala Sofia Goggia. Drugo mesto je z vsega 11 stotinkami zaostanka osvojila Elena Curtoni, medtem ko je bila Shiffrin v St. Moritzu še drugič zapored stopila na najnižjo stopničko.

Z višjimi številkami je presenetila Novozelandka Alice Robinson, ki je prišla kar na četrto mesto. Goggio je nato na 5. mestu prehitela še Avstrijka Ramona Siebenhofer.

V St. Moritzu Lara Gut za 18 stotink prehitela Sofio Goggio

Pred tednom dni je na prvem superveleslalomu zime v Lake Louisu slavila Italijanka Sofia Goggia, a v soboto je v St. Moritzu zmagala Švicarka Lara Gut-Behrami.

Nova velika napaka Maruše Ferk

Slovenki sta v soboto razočarani zapuščali iztek proge Corviglia. Maruša Ferk je po 16. mestu v Kanadi pričakovala vsaj nove točke, a po seriji velikih napak bila zadnja med uvrščenimi. A tudi v nedeljo je 33-letnica iz Blejske Dobrave naredila ogromno napako, kjer je izgubila hitrost in je v cilj s številko 23 prišla z najslabšim časom.

Ilka Štuhec pa je že petič na superveleslalomih ostala brez točk, nazadnje je bila med trideseterico najboljših pred letom dni v Val d’Iserju, ko je bila 15.


SVETOVNI POKAL (Ž)

ST. MORITZ, superveleslalom

Trenutni vrstni red po št. 38:

 1. F. BRIGNONE     ITA   57,81
 2. E. CURTONI     ITA   +0,11
 3. M. SHIFFRIN     ZDA    0,43
 4. A. ROBINSON     NZL    0,52
 5. R: SIEBENHOFER   AVT    0,74
 6. S. GOGGIA      ITA    0,75
 7. J. FLEURY      ŠVI    0,82
 8. M. BASSINO     ITA    0,83
 9. F. MARSAGLIA    ITA    0,84
10. M. GISIN      ŠVI    0,98
11. T. GAUTHIER     FRA    1,14
12. C. HUETTER     AVT    1,19
 . J. HAEHLEN     ŠVI    1,19
14. P. NUFER      ŠVI    1,30
15. N. DELAGO      ITA    1,37
31. M. FERK       SLO    2,63
Odstop: Gut-Behrami, Tippler, Scheyer 
Štartna lista:     43 I. ŠTUHEC