in

Iskalna akcija na Dragonji se nadaljuje, za zdaj brez sledu o pogrešani 10-letni deklici

V strugi reke Dragonje je veliko naplavin in vejevja, kar otežuje iskanje pogrešane deklice. Foto: PU Koper

Dragonja odnesla 10-letno deklico; Infokolpa: Ljudje tvegajo življenja zaradi avtomatičnega vračanja

V iskalno akcijo so vključeni policisti, poklicni in prostovoljni gasilci, vodniki reševalnih psov, pripadniki Podvodne reševalne službe Slovenije in potapljači Slovenske vojske.

Ob tem policisti pomorske policije in uprava za pomorstvo izvajajo pregled in iskanje ob izlivu reke Dragonje v morje. Iskalno akcijo izvaja tudi večje število reševalnih služb na hrvaški strani reke Dragonje, so sporočili s PU-ja Koper.

Iskalna akcija poteka od četrtka zvečer, preostali člani družine vrnjeni na Hrvaško

Reka Dragonja je 10 let staro deklico odnesla v četrtek zvečer, ko je skupaj z materjo, 47-letno turško državljanko, skušala prečkati reko. V skupini, ki je skušala nezakonito prečkati mejo med Hrvaško in Slovenijo, so bili ob 10-letnici še trije otroci 47-letnice. Po tem, ko so policisti mater rešili iz vode, je bila odpeljana v puljsko bolnišnico, na Hrvaško pa so bili vrnjeni tudi preostali člani družine.

Za pogrešano 10-letno deklico je še isti večer stekla iskalna akcija, ki se je nadaljevala v petek zjutraj. Območje so prečesali tudi potapljači in brezpilotni letalnik, vendar deklice še niso našli.