in

Internetna senzacija: zapuščenega psa prodali za 22 tisoč evrov

Na spletni dražbi so na Kitajskem za skoraj 22 tisoč evrov prodali psa, ki ga je njegov lastnik pred sedmimi leti pripeljal v šolo za pse, nato pa se ni vrnil ponj.

Na Kitajskem so na dražbi za 160 tisoč juanov oziroma 21.600 evrov prodali psa pasme shiba inu, ki sliši na ime Deng Deng. Njegov lastnik ga je pred sedmimi leti pustil v centru za šolanje hišnih ljubljenčkov, nato pa se ni nikoli vrnil ponj. Ker lastnika v vsem tem času niso našli, je sodišče v Pekingu odločilo, da bodo osem let starega psa prodali na dražbi, piše BBC.

Marinko Rokvić

Zanimanje za nakup psa je bilo na spletni dražbi, ki so jo priredili, izredno veliko. Izklicna cena za nakup psa je znašala le 67 evrov, na koncu pa je novi lastnik zanj odštel kar 320-krat toliko. Kot piše BBC, naj bi dražba trajala 24 ur, vendar pa so jo morali podaljšati še za pet ur, saj se je za nakup zanimalo kar 480 ljudi, pes pa je imel na spletu več kot 166 tisoč ogledov. Kdo je novi lastnik, ni znano.

Oglas za dražbo je bil objavili na priljubljenem kitajskem omrežju Weibo, kjer pa so po pisanju BBC številni uporabniki izrazili sočutje, zato je pes postal prava spletna senzacija.

Zanimanje za to starodavno japonsko pasmo psov je eksplodiralo zlasti v zadnjih mesecih. Razlog za to pa je kriptovaluta Dogecoin, ki je dobila ime po internetni šali Doge. Gre za meme oziroma fotografijo psa pasme shiba inu, ob kateri uporabniki pogosto zapišejo duhovito šalo. Sliko svojega psa, prav tako te pasme, je prejšnji mesec z uporabniki delil tudi milijarder Elon Musk.

Oznake