in

Inšpektorji med vikendom začasno zaprli tri bencinske črpalke in tri prodajalne

Zaradi zaostrenih razmer je tržni inšpektorat poostren nadzor izpolnjevanja pogoja PCT opravljal tudi v soboto in nedeljo. Začasno so zaprli tri bencinske črpalke in tri trgovine, ki PCT pogoja niso preverjale. Izrekli so tudi 30 opozoril.

Inšpektorji so opravili 170 nadzorov, od tega 153 na področju trgovinske dejavnosti, pri čemer so z ustno odločbo prepovedali opravljanje dejavnosti do odprave nepravilnosti na treh bencinskim črpalkah in v treh prodajalnah. Bencinske črpalke in prodajalne so začasno zaprli, ker niso zagotavljale preverjanja PCT pogoja (preboleli, cepljeni, testirani), so sporočili z inšpektorata.

Pogoj PCT

V primerih, ko se je preverjanje PCT pogoja izvajalo na način, da se ni vpogledalo v dokazila oziroma se ni izvajalo na vstopni točki, pa so bila trgovcem izrečena opozorila, s katerimi je bila naložena odprava nepravilnosti. Teh opozoril je bilo 30.

Prav tako je bil v noči s sobote na nedeljo izveden nadzor glede izpolnjevanja PCT pogoja tudi v 17 nočnih klubih na območju Ljubljane in Kopra. Nočni klubi so po ugotovitvah inšpektorata poslovali v skladu s sprejetimi odloki, razen v enem primeru, ko ni bilo zagotovljeno preverjanje PCT pogoja, zato je bila izrečena ustna odločba o prepovedi opravljanja dejavnosti.

V preostalih primerih so varnostne službe pregledovale tako osebne dokumente kot tudi PCT dokazilo, prav tako je bilo povsod zagotovljeno, da maksimalno število gostov ni bilo preseženo, so še sporočili.

Oznake