in

Indijka Harnaaz Sandhu okronana za miss Universe 2021

V mestu Eilat v Izraelu je ponoči potekalo tekmovanje za miss Universe 2021. To je postala 21-letna Indijka Harnaaz Sandhu. V tekmovanju, v katerem je sodelovalo 80 lepotic iz različnih držav sveta, so se v top tri uvrstile še Nadia Ferreira iz Paragvaja in Lalela Mswane iz Južne Afrike.

Jadrnica

21-letna Indijka Harnaaz Sandhu je bila v Izraelu okronana za sedemdeseto miss Universe. V govoru v finalnem večeru tekmovanja je zmagovalka v svet poslala močno sporočilo mladim. “Vedite, da ste posebni in to vas dela lepe. Prenehajte se primerjati z drugimi. Ker sem verjela vase, danes stojim na tem odru,” je povedala.

Poleg tega si je vzela trenutek in se med delom, ko dekleta odgovarjajo na vprašanja žirije, dotaknila tudi podnebnih sprememb. “Čas je, da ukrepamo in nehamo samo govoriti. Preventiva in varovanje sta boljša od kesanja in odpravljanja posledic,” je dejala. Po razglasitvi zmagovalke, je Sandhu veselo vzkliknila v kamero “Gremo Indija.”

Zavzema se za pravice žensk

V tekmovanju, ki se je letos odvilo v izraelskem letovišču Eilat, je sodelovalo 80 žensk iz vsega konca sveta. Nadia Ferreira iz Paragvaja je bila izbrana za prvo spremljevalko, Lalela Mswane iz Južne Afrike za drugo. Dogodek, na katerem ni sodelovala slovenska predstavnica, je povezoval ameriški voditelj Steve Harvey. Za glasbene vložke pa sta poskrbeli ameriška pevka Jojo in izraelska pevka Noa Kirel. To je sicer že drugo tekmovanje za Miss Universe, ki se je odvilo v času pandemije covida-19. Lani si je laskavi naslov prislužila Mehičanka Andrea Meza.

Letošnja zmagovalka je sicer v preteklosti sodelovala v več različnih lepotnih tekmovanjih, zaigrala je tudi v nekaj filmih. Rojena je v mestu Chandigarh, v domačem kraju pa je 21-letnica dokončala tudi univerzitetno izobrazbo. Po objavah na družbenih omrežjih sodeč novopečena miss Universe svoj prosti čas rada preživlja s prijatelji, za hobi pa rada poje. Od športnih aktivnosti so ji blizu joga, plavanje in jahanje konjev. Kot je 21-letnica navedla v svoji uradni biografiji, jo v življenju navdihuje njena mama, ki se je uspela odviti iz “okovov patriarhata” in postati uspešna ginekologinja. Sandhu podpira opolnomočenje žensk. Je tudi podpornica in zagovornica ustavnih pravic žensk in njihove pravice do izobraževanja, kariere in svobodne izbire, piše stran Timesofindia.