in

Gostol Gopan opremil eno največjih industrijskih pekarn v Evropi

Foto: BoBo

To je že druga linija, ki jo je Gostol Gopan postavil za madžarskega naročnika, prvo so zaključili avgusta. Obe liniji bosta omogočili peko 90 ton kruha dnevno. Gre za plod znanja Gostolovih strokovnjakov, največja termo oljna peč je predstavljala velik izziv. Irena Šinigoj: “Predvsem zaradi izrednih dimenzij in tehničnih znanj. Gre za 120 ton težko termalno peč, ki je sestavljena iz sedmih etaž. Projekt je zahteval specifična tehnična znanja, pa tudi proizvodne sposobnosti. Nekatera konkurenčna podjetja tega niso uspela zagotoviti.

Gre za sedem milijonov evrov vreden posel. Z njim pa je podjetje še dodatno utrdilo položaj na globalnem trgu ponudnikov celovitih rešitev za proizvodnjo kruha in pekovskega peciva. Gostol več kot 95 odstotkov bruto realizacije ustvari na tujih trgih. Letos bo znašala 32 milijonov evrov. V prihodnjem letu naj bi se z novimi projekti povečala za deset milijonov. “Dodatno želimo utrditi pozicijo podjetja tudi na tržiščih Južne Amerike, Azije in v deželah Arabskega polotoka. Z naslednjim letom bomo trgu predstavili novo generacijo tunelskih peči, ki se bo odlikovala predvsem po visoki energetski učinkovitosti in doseganju najvišjih higienskih standardov.

Obenem pa želi Gostol Gopan utrditi svoj položaj na trgu na področju industrijskih linij za izdelavo pic, rogljičkov in ostalih krušnih izdelkov.