in

Glavna tekmeca za naslov prvaka v težavah; kakšna bo kazen?

Max Verstappen ima na vrhu skupnega seštevka za svetovno prvenstvo v formuli ena 19 točk naskoka pred Lewisom Hamiltonom. Foto: AP

Hamilton bo nedeljsko dirko začel s pet mest slabšega izhodišča

Zaradi menjave komponent pogonskega sklopa je Hamiltona že pred petkovimi kvalifikacijami za šprint doletela kazen pribitka petih štartnih mest za nedeljsko dirko, a kot kaže utegne biti kazen še hujša.

Svoje delo je sicer opravil z odliko, potem ko si je zagotovil najboljši štartni položaj za sobotni šprint, ki bo prinesel razvrstitev po štartnih mestih za nedeljsko brazilsko preizkušnjo. A kmalu so se stvari nekoliko zapletle.

Tehnične službe so natančno preučile zadnje gibljivo krilce (DRS) na njegovem mercedesu in ugotovilo, da je slednje preseglo zgornjo mejo dovoljene odprtine. Britanec bo moral danes opraviti zagovor pri komisiji.

Enako pa čaka tudi njegovega največjega tekmeca Verstappna. Ta si je neumnost privoščil, ko je v parc fermeju po odpeljanih kvalifikacijah za šprint pregledoval zadnje gibljivo krilce na Hamiltonovem mercedesu. S tem je kršil pravilnik, saj je po kvalifikacijah prepovedan kakršen koli popravek oziroma poseg v dirkalnik.

Hamiltonu grozi začetek dirke z začelja kolone, pribitke štartnih mest utegne prejeti tudi Verstappen. Več bo znano tekom dneva.

Danes se bo drugi prosti trening začel ob 16. uri, šprinterska dirka je na sporedu ob 20.30. Dirka za VN Sao Paula se bo začela v nedeljo ob 18. uri.

VN Sao Paula – kultni Interlagos v duhu Ayrtona Senne