in

Gerrard glavni kandidat za trenerja Aston Ville

Steven Gerrard je postal velik ljubljenec navijačev Glasgow Rangersov, ki so z njim na čelu po desetih letih znova osvojili naslov škotskega prvaka. Za nameček so Rangersi sezono končali še brez poraza. Foto: EPA

Klub iz Birminghama trenutno išče novega trenerja, potem ko se je po vrsti slabih rezultatov oziroma petih zaporednih porazih za sodelovanje zahvalil Deanu Smithu. V ožjem izboru sta pristala nekdanji strateg Evertona in selektor belgijske reprezentance Roberto Martinez ter Gerrard.

Rangersi upajo, da jim bo uspelo Gerrarda obdržati na stadionu Ibrox. Foto: AP

Rangersi upajo, da jim bo uspelo Gerrarda obdržati na stadionu Ibrox. Foto: AP

Prav ta naj bi bil favorit. Nekdanji kapetan Liverpoola je prerodil Glasgow Rangerse, s katerimi mu je uspelo končati desetletno prevlado večnega tekmeca Celtica.

Njegova ekipa igra všečen in učinkovit nogomet, kar je še posebej navdušilo vodstvo Ville, vključno z izvršnim direktorjem Christianom Purslowom, ki 41-letnega Gerrarda zelo dobro pozna še iz časov, ko je bil generalni direktor Liverpoola.

Aston Villa bo reprezentančni premor izkoristila za temeljit razmislek o naslednjem koraku, po neuradnih podatkih naj bi novega trenerja predstavila do naslednje prvenstvene tekme 20. novembra, ko bo na Villa Parku gostoval Brighton & Hove Albion.

Gerrard utegne ponudbo sprejeti. Čeprav je pri Rangersih zelo zadovoljen, trenersko delo v precej močnejši angleški Premier ligi predstavlja veliko večji izziv. V preteklosti je sicer večkrat izrazil željo, da bi nekoč vodil Liverpool, za katerega je med letoma 1998 in 2015 odigral 710 tekem in dosegel 186 zadetkov.

Edwards zapustil Liverpool, povezujejo ga z Newcastle Unitedom
Športni direktor nogometašev Liverpoola Michael Edwards bo po koncu sezone zapustil Anfield, so sporočili iz kluba. Edwards je bil ključna oseba v uspešnih nakupih kluba, vendar 42-letnik z njim prekinja desetletno sodelovanje, saj si želi nov izziv. “Vedno sem načrtoval, da bom svoj čas v enem omejil na največ deset let, všeč mi je bilo delati tukaj, vendar verjamem, da so potrebne spremembe. Mislim, da je to dobro za delavca in delodajalca. V času, ko sem bil tukaj, smo spremenili veliko stvari, upam, da na bolje. Nekdo nov vedno prinese drugačno perspektivo, nove ideje,” je dejal Edwards, ki ga angleški mediji že povezujejo z novim bogatim angleškim klubom, Newcastlom. (STA)