in

Gajser: Ni neke taktike, jaz sem tisti, ki lovi

Tim Gajser bo v sredo lovil peto zmago sezone in 13. uvrstitev na stopničke, predvsem pa upal na srečen razplet, ki bi mu še lahko prinesel nov naslov svetovnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com

Zadnja postaja v sezoni je eden od arhitekturnih biserov severa Italije, idilično mestece Mantova. Nič kaj idilična pa ni bila tam nedeljska dirka za Gajserja, ko si je po kazni precej poslabšal možnosti za ubranitev naslova.

Pravi, da je to neposrečeno dirko že prespal: “Kar v redu sem spal, morda je bila le prva noč malo težja, ker sem se moral sprijazniti z vsem, kar se je zgodilo v nedeljo.”

Vrstni red v SP-ju (34/36):      
 1. R. FEBVRE   FRA/kawasaki  661
 2. J. HERLINGS  NIZ/KTM     658
 3. T. GAJSER   SLO/honda    646
 4. A. CAIROLI   ITA/KTM     534
 5. J. PRADO    ŠPA/KTM     532
 6. J. SEEWER   ŠVI/YAM     530

Dan pred odločilno dirko je bilo v boksih pri vseh treh dirkačih, ki se še borijo za naslov, mirno. Pri drugem v prvenstvu Jeffreyju Herlingsu so se povsem umaknili pred javnostjo, vodilni Romain Febvre se je za trenutek prikazal, a je hitro odbrzel.

Precej zgovornejši in sproščen je bil Tim Gajser: “Ni neke taktike. Nimam veliko za izgubiti. Jaz sem tisti, ki lovi in ki zaostaja za 15 točk. Vse bom dal od sebe, poskušal bom sestaviti dva dobra starta.

Temu elementu je Gajser posvetil današnji zadnji trening sezone. “Starti so mi to sezono delali veliko težav. Ogromno smo trenirali, ogromno preizkušali, da bi start izboljšali. Zagotovo se vidi neki napredek, starti so boljši, ampak to še ni tisto, kar želim.

Gajser se pred zadnjo dirko sezone ne predaja