in

Francozinje po napeti končnici v finalu

Veliko veselje Francozinj po koncu prvega polfinala. Foto: EPA

Olimpijske prvakinje Francozinje, ki so v četrtfinalu ugnale Švedsko, so se v boju s Dankami, ki so se med štiri prebile z zmago nad Brazilijo, sredi prvega polčasa trikrat znašle že v zaostanku s štirimi goli, na glavni odmor pa šle pri 10:12.

Tudi v drugem polčasu so Danke, ki so zadnji velik uspeh dosegle z bronom na SP-ju 2013, še naprej ohranjale korak ali dva prednosti pred Francozinjami, sicer tudi dvakratnimi svetovnimi in enkratnimi evropskimi prvakinjami.

Igralke s severa Evrope so zdržale tudi ob dveh igralkah manj na igrišču in ohranile dva oziroma tri gole naskoka, toda manj kot deset minut pred koncem so Francozinje ujele priključek pri 20:20.

V zadnjo minuto so Francozinje vstopile z vodstvom 23:22, manj kot 20 sekund pred koncem so zapravile napad za zmago, toda na nasprotni strani niti Dankam ni več uspelo zadeti.

S štirimi goli je bila pri Francozinjah najboljša strelka Pauletta Foppa, igrali pa sta tudi Krimovi igralki Alisson Pineau, ki je dosegla tri gole, in Oceane Sercien-Ugolin, ki se med strelke ni vpisala. Pri poraženkah je bila s petimi zadetki najboljša Line Haugsted.

Tudi drugi polfinale med Norveško in Španijo boste lahko neposredno spremljali na TV SLO 2.

Polfinale:
FRANCIJA – DANSKA 23:22 (10:12)
Foppa 4, Nocandy, Nze Minko, Pineau, Toublanc in Zaadi po 3; Haugsted 5, A. Hansen 4, Hojlund 3.

Ob 20.30:
NORVEŠKA – ŠPANIJA