in

Deroča Dragonja odnesla 10-letno deklico, policisti rešili njeno mater

Reševalna akcija 47-letne ženske iz deroče Dragonje. Foto: Policija

Kot so sporočili iz Policijske uprave Koper so sporočili, so bili ob 20.12 obveščeni, da so na Dramcu opazili skupino ljudi, ki skušajo preplavati reko Dragonjo in tako nezakonito prečkati mejo med Hrvaško in Slovenijo. Štirje piranski policisti in dva vodnika službenih psov, ki so bili napoteni na mesto dogodka, so opazili žensko, ki se je na sredini reke Dragonje držala za drevo.

S hrvaške strani je na tem delu zelo težek pristop, poleg tega je bila reka visoka in deroča, zato je hrvaški varnostni organi niso mogli potegniti iz vode. Na slovenski strani pa sta že bila njena dva otroka, stara 18 in pet let,” so navedli na PU-ju Koper in dodali, sta bila 47-letnica in hrvaški policist na koncu z močmi in se nista mogla več vrniti na rečni breg.

V deročo reko je nato skočil eden izmed piranskih policistov, vodnika službenega psa sta mu po navedbah policistov okoli pasu zvezala sledilno vrvico in ga tako držala, da ga ni odneslo po strugi reke. Uspelo mu je priti do ženske in hrvaškega policista in ju pomagal spraviti na kopno.

Ob tem so s hrvaške strani prinesli tudi lestev, s katero so pomagali spraviti žensko iz vode. Pri reševanju je pomagal tudi moški, ki je obvestil slovenske policiste in je bil še vedno na kraju dogodka.

Ko so prišli do roba reke, so vsi pomagali ženski iz vode, zatem so jo gasilci na nosilih odnesli do njihovih vozil in nato do reševalnega vozila. Izkazalo se je, da je 47-letna državljanka Turčije mati dveh otrok, ki sta že na slovenski strani, poleg tega je njen tretji otrok, star13 let, še na hrvaški strani. Ker je bilo dogajanje in reševanje na mejni črti, so bili vsi združeni in vrnjeni na Hrvaško. V nadaljnjem postopku pa so policisti ugotovili, da je bil poleg zgoraj omenjenih še en otrok, ki ga je imela mati na ramenih med prečkanjem reke,” so navedli koprski policisti. 10-letna deklica je padla v vodo, tok pa jo je odnesel po strugi navzdol.

V reševalni akciji je sedem policistov, dva vodnika službenega psa in 20 gasilcev ponoči pregledalo območje ob reki Dragonja, vendar otroka niso našli. Iskanje pa se nadaljuje.