in

D. Tušek odpovedala nastop, popoldne trije Slovenci v akciji

Katja Fain bo nastopila v finalu discipline 200 m prosto. Foto: EPA

Popoldne se bodo predstavili še zadnji trije slovenski finalisti, ki bodo napadali 101. slovensko odličje na velikih tekmovanjih.

Ob 16.36 bo v finalu na 50 m prsno nastopil Peter John Stevens, ob 16.41 pa med osmerico finalistk v disciplini 200 m prosto še Katja Fain in Janja Šegel.

Najbližje odličju je Katja Fain. V polfinalu je bila prepričljivo najboljša Nizozemka Marrit Steenbergen z dosežkom 1:53,48. Z 1:54,38 je bila druga Katja Fain, Janja Šegel pa je z 1:55,71 dosegla šesti izid.

Dosežek Katje Fain je bil kar dobre pol sekunde boljši od rezultata Nemke Isabel Marie Gose, zmagovalke prvega polfinala, skupno četrta Čehinja Barbora Seemanova pa je za njo zaostala za skoraj sedem desetink.

Šprinterski finali so vedno tudi igra živcev
Izkušeni Peter John Stevens je imel na tekmovanju v mestu ob Volgi tokrat tudi obilico sreče, da se je s 26,20 skozi šivankino uho kot osmi prebil v finale. Pred Izraelcem Kristianom Pitschuginom je imel le stotinko sekunde prednosti. Boj za kolajne je za Stevensa skoraj nemogoč, a šprinterski finali so vedno tudi igra živcev. V ospredju sta bila v polfinalu razred zase Italijan Nicolo Martinenghi in Turek Emre Sakci, ki sta s 25,37 in 25,38 vsak v svoji predtekmovalni skupini poskrbela za nov rekord prvenstev. Za njima skupino favoritov s 25,43 zaokrožuje Belorus Ilija Šimanovič.

Dogajanje iz Kazana boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju.

V živo