in

Cicipas po predanem dvoboju vprašljiv za zaključni turnir

Stefanos Cicipas upa, da bo lahko nastopil na zaključnem turnirju sezone v Torinu. Foto: AP

Grk je trenutno vprašljiv za nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice. Ta bo na sporedu od 14. novembra v Torinu. Cicipas je obračun proti Popyrinu sklenil pri izidu 4:2 v korist Avstralca. Po dvoboju je dejal, da ga poškodba v predelu komolca in podlakti muči že nekaj časa.

Vse huje je v zadnjih dneh, zato želim le zaščititi roko. Med dvobojem sem začutil bolečino in nisem želel, da postane hujša, kot je zdaj. Vem, kako se temu zoperstaviti, a igranje in treniranje v tem trenutku ne pomagata. Storil bom vse, da bom igral v Torinu.

Stefanos Cicipas

“Tekme še nikoli v življenju nisem predal, danes pa sem to moral storiti. Pred naslednjim turnirjem sem raje previden. Zaključni turnir je zame eden pomembnejših, s to poškodbo pa se ukvarjam že nekaj časa,” 3. nosilca turnirja v Parizu citira francoska tiskovna agencija AFP.

Storil bo vse, da bo v Torinu
“Vse huje je v zadnjih dneh, zato želim le zaščititi roko. Med dvobojem sem začutil bolečino in nisem želel, da postane hujša, kot je zdaj. Vem, kako se temu zoperstaviti, a igranje in treniranje v tem trenutku ne pomagata,” je razložil po dvoboju. “Storil bom vse, da bom igral v Torinu. Prepustil se bom najbolj usposobljenim ljudem, poslušal vse najboljše nasvete. Vse, da bom spet 100-odstoten,” je še sklenil Cicipas.

Dobljenih 55 dvobojev in dva turnirja
V tej sezoni je Atenčan dobil 55 dvobojev in osvojil dva turnirja, in sicer v Monte Carlu in Acapulcu. Igral je tudi v finalu Odprtega prvenstva Francije, kjer je proti Srbu Novaku Đokoviću že vodil z 2:0 v nizih, a nato izgubil.