in

Celje – Olimpija 0:0 – RTVSLO.si

Žan Zaletel. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so iz različnih razlogov izpustili že tri nogometne tekme. Sprva so tekmo izpustili zaradi izbruha okužb z novim koronavirusom, nato je svoje dodala še narava, kar pomeni, da so zadnjo tekmo odigrali 7. novembra, ko jih je v Kidričevem z 1:0 ugnal Aluminij.

“Okoliščine so res posebne, ampak ni potrebe po filozofiranju, situacija je, kakršna pač je in odrezati se moramo čim boljše,” je pred obračunom na stadionu Z’dežele v knežjem mestu dejal trener zeleno-belih Dino Skender in dodal: “Zdaj imamo tudi informacije, da bomo v jesenskem delu odigrali le še dve srečanji. Vsi nogometaši so se po karanteni vrnili v trenažni proces, zato na tekmi ne smemo kalkulirati. Dati moramo vse od sebe in iti na zmago.”

Celjani so prejšnji teden izgubili štajerski derbi proti Mariboru (0:1). Na tekmi je sicer blestel celjski vratar Matjaž Rozman. “Vsaka tekma je zgodba zase in čeprav Olimpija ni bila v pogonu kar nekaj časa, smo imeli tudi mi zaradi prestavljene tekme skoraj dvotedenski premor. Živimo v časih, ko se je takšnim situacijam pač treba prilagoditi,” je povedal.
Tekma se bo začela ob 17. uri, glavni delivec pravice je Koprčan Roberto Ponis.

Prva liga Telemach, preložena tekma 18. kroga

Danes ob 17.00:
CELJE – OLIMPIJA 0:0 (-:-)

NK Celje: Rozman, Božić, Jakobsen, Kerin, Maevskij, Marandici, Sanniez, Svetlin, Vrbanec, Zaletel, Zec.

NK Olimpija: Vidmar, Aldair, Boakye, Crnomarković, Kapun, Milović, Nukić, Pavlović, Sešlar, Tomić, Ziljkić.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)