in

Čeh po prihodu s toplih Kanarskih otokov v mrzlih Domžalah ni blestel

Nastop Kristjana Čeha v Domžalah. Foto: www.alesfevzer.com

Razmere v Domžalah so bile podobno neugodne kot lani na Ptuju, ko je Čeh tekmovalno obdobje odprl s 67,27 m in drugim izidom sezone do tedaj na svetu. Tokrat je zgolj dvakrat vrgel več kot 60 metrov (61,16 m in 62,87 m), tako da je precej zaostal za najboljšimi izidi sezone na svetu.

Trenutno ima prvi rezultat Jamajčan Traves Smikle z 68,14 m, Čehov današnji izid 62,87 pa je peti najboljši dosežek v letu 2023. Vsi rezultati pred njim – 66,32 Jamajčana Fedricka Dacresa, 66,23 Novozelandca Connorja Bella in 64,39 Avstralca Matthewa Dennyja – so bili doseženi na mitingih v toplih krajih.

“Razmere so bile res zelo težke. Na sebi sem imel tri majice, pa me je še vedno zeblo. Še pred nekaj dnevi sem bil na Tenerifu na 23 stopinjah Celzija. Seveda z meti nisem zadovoljen, zavedam se, da sem sposoben precej več, in to nameravam pokazati že na evropskem pokalu v metih na Portugalskem sredi marca,” je dejal Čeh.

Čas do odhoda na naslednje tekmovanje bo 24-letni Ptujčan preživel v Estoniji, kjer živi z dekletom, Anno Mario Orel, in kjer ima, kot pravi sam, predvsem v zimskem času precej boljše razmere za trening kot v Sloveniji.

Po evropskem pokalu na Portugalskem se bo Čeh vrnil v pripravljalno bazo na Kanarske otoke, na začetku maja pa ga že čaka prvi miting Diamantne lige v Dohi. Slovenski javnosti se bo naslednjič predstavil 23. maja na Ptuju, glavna tekma sezone, svetovno prvenstvo v Budimpešti, pa ga čaka v drugi polovici avgusta.

Zimsko državno prvenstvo v metih v Domžalah je bilo kvalifikacijsko sito za evropski pokal v metih, ki bo v Leirii na Portugalskem 11. in 12. marca. Poleg Čeha bodo Slovenijo tam zastopali še štirje atleti.

V metu kladiva sta si mesto na Portugalskem zagotovila Jan Emberšič in Jakob Urbanč, ki bo tekmoval v konkurenci do 23 let, v metu kopja Anže Durjava, v metu krogle pa Blaž Zupančič.

Čeh zadovoljen s pripravami, ne pa tudi s prvim nastopom v Domžalah