in

Čeferin se opravičuje zaradi napake pri žrebu, uvedena preiskava

Foto: EPA

Izvršni odbor Uefe je na današnji seji med drugim razpravljal tudi o ponedeljkovem žrebu parov osmine finala Lige prvakov, ki so ga morali ponoviti zaradi tehnične napake.

PSG proti Realu, Jan Oblak proti Ronaldu, velik izziv za Handanovića

Napaka pri žrebu parov elitnega evropskega klubskega tekmovanja se je zgodila, ko se je žogica Manchester Uniteda znašla v napačnem bobnu možnih tekmecev za španski Villarreal, kar je posledično vplivalo na izid parov. Kot je pojasnil Čeferin, je bil vzrok za to napaka v programski opremi zunanjega izvajalca za nadziranje poteka žreba.

“Ko smo opazili, da je šlo nekaj narobe, smo sklicali sestanek in nanj povabili tudi zunanjega svetovalca za preverjanje regularnosti žreba in proizvajalca programske opreme. Oba sta predlagala, da se žreb ponovi,” je dejal Čeferin.

Čeferin je dodal, da na koncu objektivna odgovornost vendarle pade na Uefo, zato se je tudi opravičil. “Seveda nam je žal, da se je ta napaka zgodila,” je dejal, ob tem pa dodal, da napaka “ostane napaka, samo če ne ukrepaš, da jo odpraviš”.

“Javnost bomo obvestili o nadaljnjih ukrepih,” je še napovedal in sprožil pomislek o preveliki odvisnosti od tehnologije v takšnih primerih.