in

Cedevita Olimpija – Paris (tretja četrtina)

Olimpija s tekmo proti Parisu začenja serijo treh domačih tekem, sledita Zadar v nedeljo in Hapoel prihodnjo sredo.

Parižani so na krilih Tysona Warda povedli z 10:5, a nato je sledil niz Ljubljančanov 11:0. Vrhunec je bila trojka Jake Blažiča pod prekrškom in nato zadeti prosti met. Razigral se je Justin Cobbs, ki je s trojko tudi poskrbel za dobljeno uvodno četrtino s 26:25. Na začetku 2. četrtine je Paris hitro prevzel vodstvo in pobudo, a se za več kot šest točk ni mogel odlepiti od vztrajnih gostiteljev, pri katerih se je razigral Dewayne Stewart. Prvi polčas je vodilna ekipa skupine A dobila z 48:44, se je pa poškodoval visoki Enzo Sharvin.

Jaka Blažič je poskrbel, da je bila Olimpija v prvem polčasu konkurenčna Parisu. Foto: www.alesfevzer.com

Armand prejel izpisnico

Sean Armand ne bo več igral za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

Sean Armand ne bo več igral za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

Dan po prihodu jeseniškega nomada v zmajevo gnezdo je Cedevita Olimpija potegnila novo kadrovsko potezo. Sean Armand se je Olimpiji pridružil poleti, zaigral pa je na štirih tekmah Lige ABA in treh tekmah evropskega pokala ter superpokalu Lige ABA.

V Evropskem pokalu je na parketu preživel malo več kot 25 minut in zbral 6,3 točke, 3,0 skoka in 2,0 asistence. V regionalni ligi je v povprečju zbral 6,5 točke, 3,5 podaje in 1,5 skoka na tekmo. Na obračunu slovenskega superpokala v Kranju je Armand v malo več kot 27 minutah igre dosegel 10 točk, v statistiko pa vpisal še sedem asistenc in pet skokov.

Cedevita Olimpija je v torek sporočila, da se je okrepila z 211 centimetrov visokim Rašidom Mahalbahićem, igralcem, rojenim v Sloveniji, ki ima hkrati avstrijsko državljanstvo.


EVROPSKI POKAL – SKUPINA A, 9. krog

Danes ob 18.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – PARIS -:- (26:25, 18:23, -:-, -:-)

Najboljši strelci v 1. polčasu: Cobbs 13, Stewart 11, Blažič 8; Ward 10, Hifi in Shorts po 9.

Danes:
JOVENTUT – PROMETEJ
HAPOEL TEL AVIV – BEŠIKTAŠ

WOLVES VILNIUS – LONDON LIONS 87:101
REYER VENEZIA – TOWERS HAMBURG 94:77


LESTVICA