in

Brez Slovencev v izločilnih bojih, ki so Koširju ušli za osem stotink

Žan Košir je bil s skupnim zaostankom 1,29 za las prekratek, da bi tudi na drugi tekmi v Banojah deskal v osmini finala. Foto: EPA

S 14. časom modre in 21. časom rdeče proge je skupni čas Žana Koširja v kvalifikacijah prvega paralelnega slaloma znašal 1:02,30, s čimer je za osem stotink zaostal za skupnim časom Kanadčana Arnauda Gaudeta, ki se je kot 16. še kot zadnji uvrstil v osmino finala.

Drugi Slovenec na nedeljski tekmi Rok Marguč je imel med 61 nastopajočimi deskarji 26. čas, Tim Mastnak pa 33. in je tako izpadel že po eni kvalifikacijski vožnji.

Edina slovenska predstavnica v ženski konkurenci Sara Goltes je bila 54. med 56 nastopajočimi deskarkami, pri čemer dve nista izpeljali prve kvalifikacijske vožnje.

Na sobotnem paralelnem veleslalomu sta se Tim Mastnak in Žan Košir uvrstila v četrtfinale in uvodno tekmo deskarjev alpskega sloga za svetovni pokal v olimpijski zimi 2021/22 končala na 5. oziroma 8. mestu.

“Res škoda za teh osem stotink in izgubljeno priložnost. Obe moji kvalifikacijski vožnji sta bili povprečni. Druga sicer nekoliko boljša, čeprav tistega pravega ritma nisem ujel. Mi bo pa zato ostalo več moči za dolomitski dvojček prihodnji teden. Zdaj nas čakajo dolgo potovanje, trening na Kronplatzu in nato znova tekmi. Ruska izkušnja je pozitivna. Dobil sem potrditev, da sem dobro pripravljen, za piko na i pa manjka še kanček samozavesti,” je povedal Žan Košir.

Zmagi v Švico in Avstrijo

Pri ženskah je slavila Švicarka Julie Zogg, ki je v finalu ugnala Japonko Cubaki Miki, tretje mesto pa je osvojila Rusinja Anastazija Kuročkina. Pri moških je paralelni slalom dobil Avstrijec Andreas Prommegger, ki je bil v finalu boljši od Južnega Korejca Sangho Leeja, v avstrijskem malem finalu pa je bil boljši Arvid Auner.


DESKANJE NA SNEGU

PARALELNI SLALOM, Banoje (Rusija)

Izločilni boji (Ž)

Izločilni boji (M)

Kvalifikacije (M)